A kencés, a hangulatos, a bár

Három hely egy éjszaka alatt, mindegyik hangulatos, különleges, kihagyhatatlan. Voltunk lakásétteremben, egy kence-ficében és egy borbárban.Tartsatok velünk a gasztrotúránkon!

Absolvent, a kedvenc kencés

Ha egy kellemes, kora esti beszélgetéshez keresünk helyszínt, a főváros IX. kerületében, a Kinizsi utcában lévő Absolvent tökéletes választás. Letisztult berendezés, halk zene, kiváló minőségű, válogatott borok és ínyenc házi kencék.

Hogy mi is az a kence? Különböző húsos, vegetáriánus, magyaros, egzotikus és édes krémek, pástétomok, amelyeket a helyben készült, forrón-ropogósan felszolgált péksüteményekre kenegethetünk. Az Absolventben volt az étlapon tormás-nyelves, ajváros-túrós, mustáros-húsos és padlizsános „fice” is. Ezeket egyenként üvegcsészékben, gombóc formában tálalták fel, finom bagettel. Mindehhez a borlapon található, a Kárpát-medencében őshonos szőlőfajtákból préselt nedű dukál, választhatunk fehéret, rozét vagy vöröset (Balla Géza: Királyleányka 2009, Demeter Pince: Egri Kékfrankos Rozé 2010, Sebestyén Pince: Szekszárdi Kékfrankos válogatás 2007).

Ha tehát nyugalomra, hosszú beszélgetésre, hozzá finom falatokra és borokra vágyunk, az Absolvent kitűnő választás.

Absolvent kínálatából

LanGuszta, a hangulatos lakásétterem

Aki még soha nem járt lakásétteremben, annak mindenképpen ki kell próbálnia a LanGusztát Budapesten, az Andrássy úton. A hely ötfogásos vacsorával várja azokat, akik rajonganak a gasztronómiáért és nem mindennapi környezetben szeretnének hódolni neki.

A lakás nyugodt, meghitt hangulatot sugároz, abszolúte nem kelti azt az érzetet, hogy étteremben lennénk. A barátságos személyzet, lesve minden kívánságunkat teljesíti a kéréseinket, a séffel együtt öten sürögnek-forognak körülöttünk, és szolgálják fel a finomabbnál finomabb falatokat, illetve a hozzájuk illő borkülönlegességeket. Az étterem filozófiájához hozzátartozik, hogy sót és borsot nem tesznek az asztalra, mert minden úgy finom, ahogy van. Bármelyik nap is látogatunk el a LanGusztába, a menü mindig különbözik. Torkos csütörtökön például előételként mesclun saláta és gravlax (marinált lazac) volt édesköménnyel és mangóval, a meleg előétel sült libamáj mangós ruccolával, majd a főétel konfitált malaccsászár fügével, káposztával és babbal, desszert gyanánt pedig gyömbéres, citromfüves fagylaltot szolgáltak fel.

Különleges helyszín, egyedi, emlékezetes, céges, családi rendezvényekhez, vacsorákhoz – a LanGuszta Lakásétterem remek választás!

LanGuszta kínálatából

Doblo Bor & Bár

A Deák Ferenc tér közelében, a Dob utca–Holló utca találkozásánál leltünk rá az egyéves renoválás után jelenlegi formájában a Doblo Bor & Bárra. Az utcáról belépve kellemes félhomály, hangulatos belső tér, a borospincékre emlékeztető kialakítás üdvözli a vendégeket a lágy zene mellett. A viccesen „úri kocsmának” titulált helyen az ország huszonkét bortermelő vidékéről gondos válogatás után több mint százféle bort kínálnak, némi habzóborral és különleges pálinkával kiegészülve. Amennyiben úgy tartja kedvünk, ezeket a borokat szervezett, tematikus kóstolók keretében is megízlelhetjük. A hely bőséges kínálattal várja a reggelizni vágyókat, és az ingyenes wifi is hozzájárul ahhoz, hogy a délelőtti munkánkat innen végezzük el, ha erre lehetőségünk nyílik.

A hely ismertségét mi sem bizonyítja jobban, hogy például torkos csütörtök este kellemes teltház fogadta a betérőket. Voltak, akik előtt hús- és sajttálak sorakoztak friss kenyérrel, házi savanyúsággal és egy üveg a Szeleshát pincészet 2007-es vörösbor házasításával, a Három Fiúval (Merlot, Kékfrankos és Cabernet Sauvignon elegyítése) .

Ajánljuk a baráti társasággal meghittebb környezetben kikapcsolódni vágyóknak, és azoknak is, akik kettesben, egy pohár jó bor mellett beszélgetnének.

Doblo Bor & Bár ajánlata

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek