Ha ilyen betegségekkel küzdesz, inkább ne egyél kelbimbót

Sajnos vannak olyan alkalmak, amikor nem ajánlott a kelbimbó fogyasztása, annak ellenére, hogy egy nagyon egészséges zöldségről van szó.

A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál is lágyabb, a rostjai is finomabbak. Ennek a zöldségfélének a jelentőségét változatos felhasználhatósága, remek íze mellett az adja, hogy november-decemberben frissen elérhető, vagyis akkor jutunk gazdag vitamintartalmú friss zöldségféléhez, amikor kevés zöldségnek van igazán szezonja.

A kelbimbó vitamin- és ásványianyag-tartalma jelentős: C-vitamin, B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványianyag- és vitamintartalma miatt is ajánlott fogyasztani.

Tehát a kelbimbónak rengeteg jótékony hatása van, mégis van 3 betegség, amikor nem javasolt beiktatni az étrendünkbe.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.