5 ok, amiért érdemes több kefirt fogyasztanunk idén ősszel

Savanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.

A kefir Közép- és Kelet-Európa hagyományos itala. A nyugati országokban azonban csak az elmúlt években kezdett igazán népszerűvé válni ez a tejtermék, ráadásul az egészséges-életmódot követők körében. Ez persze nem véletlen: a kefir a tejsavbaktériumok mellett egy élesztőgombát, úgynevezett kefírgombát is tartalmaz. Az italt fermentációval, vagyis erjesztéssel állítják elő, aminek köszönhetően ez a talán legegészségesebb tejtermékünk. 

Forrásunk volt. 


Még több életmód itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...