5 ok, amiért érdemes több kefirt fogyasztanunk idén ősszel

Savanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.

A kefir Közép- és Kelet-Európa hagyományos itala. A nyugati országokban azonban csak az elmúlt években kezdett igazán népszerűvé válni ez a tejtermék, ráadásul az egészséges-életmódot követők körében. Ez persze nem véletlen: a kefir a tejsavbaktériumok mellett egy élesztőgombát, úgynevezett kefírgombát is tartalmaz. Az italt fermentációval, vagyis erjesztéssel állítják elő, aminek köszönhetően ez a talán legegészségesebb tejtermékünk. 

Forrásunk volt. 


Még több életmód itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...