Bármilyen kávégéppel is készül nálad a friss kávé, sose felejtsd el, hogy a rendszeres tisztítás nemcsak a gép élettartamát növeli, hanem a te egészségedet is befolyásolja. Lássuk, miért ne hanyagold el sose a kávéfőződ tisztítását!
Az otthoni kávégép megérdemli a rendszeres gondoskodást, ami elsősorban a tisztításban merül ki. Már csak azért is, mert ez a folyamat a te egészségedre is hatással van. Legyen szó kapszulatartóról, szűrőkosárról, a belső alkatrészek bármelyikéről, alaposan meg kell tisztítani mindent. A kávégépek használati útmutatója segít, hogyan tudod ezt megtenni, és a legtöbb drogériában fillérekért lehet kapni tisztítókapszulát vagy folyadékot, melyek költséghatékonyan lesznek a segítségedre.
Miért veszélyes ránk nézve, ha nem tisztítjuk a kávéfőzőt?
Azt mind tudjuk, hogy penész és a különböző baktériumok előszeretettel telepednek meg a nedves, nehezen szellőző helyeken. A kávégéped pedig tökéletes terepet biztosít, így muszáj lesz rászokni a rendszeres tisztításra, ha eddig nem tetted.
Ugyanis a gépben megtelepedő kórokozók nemcsak az allergiásokra jelentenek veszélyt, hanem mindenkire, hiszen komoly fertőzéseket okozhatnak, akár agyhártyagyulladást is.
Mivel ezek baktériumok 96 fokon is túlélnek, így meg se kottyan nekik az a hőfok, amennyire felmelegszik a kávéfőző egy-egy kávé elkészítésekor. Így havonta egyszer mindenképp érdemes túlesni a tisztításon a magunk és gépünk egészsége érdekében.
Még több otthon tipp: