A szabályozások szerint a kávé koffeintartalmának 97 százalékát kell kivonni ahhoz, hogy hivatalosan is megkaphassa a „koffeinmentes" jelzést. Emiatt azonban a koffeinmentesként árult termékek koffeintartalma fajtánként változhat, vagyis ha napi 5-10 csészével megiszunk belőlük, akkor pont annyi koffeint fogyasztunk el, mintha két csésze hagyományos kávét ittunk volna meg.
Na de miként zajlik pontosan a koffeinmentesítő eljárás? Összesen négy fő technika létezik: a diklórmetános áztatás, az etil-acetátos áztatás, a vizes áztatás és a szén-dioxidos kezelés. Az alábbiakban részletesebben is bemutatjuk őket.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több érdekesség a kávéról: