Így moshatod ki a makacs kávéfoltokat a fehér bögrékből

Szeretett bögréink olykor-olykor a tea és a kávé foglyaivá válhatnak, aljukról pedig szinte lehetetlennek tűnik kisikálni a barna foltokat. Szerencsére van egy trükk, amivel újra makulátlanul tisztává varázsolhatjuk a poharak fenekét.

Hiába tiszta, egy kávé és a fekete tea által elszíneződött bögrében bizony nem szívesen kínálunk italt a vendégeknek. Ezek a foltok sokszor olyanok, mintha teljesen beleivódtak volna a bögrék porcelánjába, amikor pedig ki akarjuk tisztítani, úgy tűnik, semmilyen mosogatószer nem hat a makacs foltok ellen.

A hiba nem a te bögréidben rejlik: a kávé tele van olajokkal és lipidekkel – ettől olyan testes és ízletes a kávé – , így a poharak bebarnulása mondhatni, kikerülhetetlen. Bár néhány esetben, főleg ha fogyasztás után azonnal elmossuk a poharat, ezek a foltok könnyen tisztíthatók mosogatószerrel vagy zsíroldóval, néha azonban komolyabb megoldásra van szükség ahhoz, hogy a makacs foltokat eltávolítsuk.

Vagy azonnal mosd ki, vagy vesd be valamelyik trükkünket!

Szerencsére egy természetes megoldás egy nap alatt segíthet rajtunk, csak egy konyharuhára, némi sóra és citromlére lesz szükségünk. A kendőt mártsuk meleg vízbe majd sóba, és kezdjük el súrolni a bögre alját. Ezután, ha még mindig tisztításra szorul a pohár, öntsünk rá annyi citromlevet, amennyi elfedi az elszíneződést, és hagyjuk egy éjszakát oldódni a foltot.

Ha ez a módszer sem segít, jöhetnek a tisztítószerek

Két kanál fehérítős mosószert oldjunk fel egy liter langyos vízben, töltsük fel a poharat az oldattal, és hagyjuk két órát ázni a foltot. Ezután alaposan mossuk el és öblítsük ki a bögrét, amely végre újra fehér lesz és foltmentes.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?