Ha igazán retró húsvétot ülnél, Kati szelet legyen az asztalon!

Egy vérbeli retró őskövület ez a sütemény, a jelző minden pozitív és negatív hozadékával együtt: házias, nosztalgikus, tömény, cukorsokkos. Az ikonikus Kati szelet pont tökéletes lesz húsvétra, ha nagy vendégsereget kell édességgel ellátni, nézzük hát a receptjét!

Minden háziasszony álma, hogy egyszer olyan jót süssön, olyan istenit alkosson, hogy az adott süteményt vagy egyéb fogást róla nevezze el az utókor. Biztos Kati is nagyon örült annak anno, mikor kakaós krémmel megkent, tojáshabbal fedett egyszerű omlós lapjai akkora sikert arattak – persze azt már nem sejthette, hogy később egy egész ország készíti majd lakodalmak, keresztelők és húsvétok megünneplésére a Kati szeletet. Pedig így történt, ma is gyakran készül a habos sütemény, ha jeles nap közeleg, még akkor is, ha maga a Kati szelet már nem teljesen találja a helyét a modern ízlés síkján. Sebaj, ennyi retró talán belefér!

Nézd meg galériánkban a Kati szelet elkészítésének lépéseit!

Itt a Kati szelet teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek