Egy meglepően hétköznapi fogás készül III. Károly koronázására

A III. Károly koronázására készülő fogás egy teljesen hétköznapi étel, amelyet tényleg bárki elkészíthet otthon is.

Május 6-án szombaton tartják III. Károly koronázását a Westminster-Apátságban. A történelmi eseményre természetesen már javában folynak az előkészületek. Sőt, a hagyományoknak megfelelően a Buckingham-palota nemrég megosztott egy receptet azon fogások közül, amelyek III. Károly és Kamilla koronázási ünnepségére készülnek.

Egy meglepően hétköznapi fogás készül III. Károly koronázására

A Coronation Quiche vagyis koronázási pite húsmentesen készül

A videóban látható fogást maga a 75 éves uralkodó és felesége választotta ki, a receptet pedig Mark Flanagan királyi séf dolgozta ki.

A húsmentes pitét az ünnepségek központi fogásaként szolgálják majd fel az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben.

Próbáld ki ezeket a quiche-recepteket, ha királyi lakomára vágysz!

A királyi pite legfontosabb alapanyagai közé tartozik a spenót, a szójabab, a sajt és a tárkony. Egy praktikus ételről van szó egyébként, mely hidegen és melegen is fogyasztható, továbbá remekül passzol salátákhoz vagy újburgonyához is. A receptet itt tudod megtekinteni.

Forrásaink voltak.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek