Ezért keres vegán séfet III. Károly a Buckingham-palotába

Vegán ételek elkészítésére képes séfet keres a brit királyi udvar: a meghirdetett állás komoly elvárásokat támaszt a jelentkezőkkel szemben, az újítás mögött pedig meglepő indok áll. Vajon növényi alapú étrendre vált az uralkodó?

Új álláshirdetést adott ki a Buckingham-palota: olyan professzionális séfet keresnek a királyi udvarba, aki vegán fogásokat készítene a jövőben az uralkodónak, a királyi családnak és vendégeiknek. A hirdetés többeket megdöbbentett, ugyanis III. Károly köztudottan odavan a húsokért és más állati eredetű termékekért. Mit is jelent hát pontosan ez a királyi újítás? Teljesen vegán irányba terelné III. Károly az udvar étkezését?

Ezért keres vegán séfet III. Károly a Buckingham-palotába / Fotó: Chris Jackson/Staff/Getty Images

Vegán lesz az uralkodó?

Természetesen erről szó sincs: a Buckingham-palotában továbbra is maradhat a hús, sajt és tojás, azonban csak bizonyos napokon. Károly király eddig is odafigyelt étkezési szokásaira: egy 2021-es interjúban bevallotta, hogy heti kétszer nem eszik húst és halat, valamint heti egyszer a tejtermékeket is elhagyja.

Így az új szakácsra is valószínűleg ezért lesz szükség: hogy a királyi udvar „vegán napjain” készítsen különféle ínyencségeket az éhes arisztokráciának.

Természetesen nem jelentkezhet akárki: olyan séfeket várnak a palotába, akik megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkeznek nemcsak a növényi alapú ételek elkészítésében, hanem az ötcsillagos catering és a fine dining területén is.

De nem ez lesz III. Károly első vegán megmozdulása: korábban betiltotta például az udvarban a hízott libamáj, a foie gras, fogyasztását (elsősorban az étel állatkínzással fennálló kapcsolata miatt), valamint idén májusban tartandó koronázásán is vegán olajat fognak használni a király felkenéséhez.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Chris Jackson/Staff/Getty Images


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek