Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonykor is alkoholizáló Janka néni, Füles mackó és a Besenyő család - velük karácsonyoztunk régen

A Reszkessetek betörők előtt is voltak olyan filmek, sorozatok, amiket nagy lelkesedéssel néztünk karácsonykor. Melyik volt a kedvenced?

A régi filmeknek, sorozatoknak volt egy sajátos hangulata, bája, amit a mai filmek már nem tudnak visszaadni. Ezeket a műsorokat néztük a gyakran kiégő karácsonyfaizzók fényében.

Füles mackó a legkisebbek kedvence volt, de a család sokszor nézte együtt a mesét esténként. A kedves játékmackó visszarepít abba a korba, amikor még nem voltak eszement meséket vetítő rajzfilmcsatornák, és a gyerekek nem japán mesefigurákért, hanem kedves magyar mesehősökért rajongtak.

A TV Maci a mindennapjaink, pontosabban az estéink része volt, így a karácsony sem telhetett el TV Maci nélkül. A kantáros nadrágot viselő mackó Paprika Jancsival együtt feldíszítette a fát, becsomagolta az ajándékokat, és a kis szobában minden ugyanúgy nézett ki, mint nálunk, otthon. Karácsonyi idill, amit felnőttként is jó érzés nézni:

A tinik a Kölyökidő karácsonyi különkiadását nézték. A műsor a kamaszokat foglalkoztató aktuális témákkal, vagyis a szerelemmel, a felnőtté válással és a zenével foglalkozott. A közvetlen, és a nézőközönséggel egyidős műsorvezető tinik miatt volt egyedi és igazán szerethető ez a műsorAcél Réka kérdésére Nemes bácsi imádni való eszmefuttatással válaszolt:

A Szomszédok leképezte a legtöbbünk mindennapjait, így a karácsonyi készülődést, ünnepet is hűen bemutatta. Taki bácsi és Lenke néni mindig szerényen, kisnyugdíjasokhoz „illőn” ünnepeltek, Etus keramikusként nem sokat gondolkozott az ajándékokon, de Mágenheimék kamaszodó lánya, Julcsi a köcsögök helyett inkább a zsebpénznek örült. Az ifjú házasok, Vágásiék is igyekeztek spórolni, akikhez mint mindig, karácsonykor is betoppant a tapintatot hírből sem, az alkoholt viszont annál jobban ismerő Janka néni. 

 

 

Az abszurd humor hazai nagykövetei, a L’art pour l’art Társulat társulat 32 éve alakult, a tévében először pedig 1991-ben láthattuk őket. Új és egyedi színt hoztak a hazai humor palettára, a szójátékok mellett vizuális poénokkal is szórakoztattak. A Besenyő család azonnal belopta magát a szívünkbe: Besenyő Pista, a felesége, Margit, a kötögetés nagymestere, a szókimondó nagypapa, a vastag lábú Evetke, valamint Tompika és Pandacsöki Boborján karácsonykor sem hiányozhatott a tévéműsorból:

Bud Spencer és Terence Hill nélkül egyetlen ünnep – Húsvét, Pünkösd, augusztus 20., karácsony, újév – sem múlhat el a mai napig. Kevés az olyan film, ami még évtizedek távlatából, minden évben újra nézve sem ununk meg: Bud Spencer és Terence Hill filmjei ilyenek. Karácsonykor természetesen a karácsonyi verzió dukált már 40 éve is:

A Szép család a karácsonyra is ugyanolyanon vehemenciával készült, mint bármelyik hétköznapra. Az ikrek az ünnepek alatt is hozzájárultak a felforduláshoz, Ágica „eddig, eddig, eddig volt”, Károly igyekezett lenyugtatni a kedélyeket, a nagypapa pedig csendes szemlélője volt a kavalkádnak. Az őrület vége egy dalban csúcsosodott ki:

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!