Karácsonyi ételek Salamon Csillától

Az adventi időszakban néhány szakácsunk számol be arról, hogy néz ki náluk az ünnepi készülődés. Most Salamon Csilla mesélt, hogyan várják a karácsonyt.

Én már az adventi időszak előtti héten elkezdem a nagytakarítást (ablakok pucolása, függöny mosás, terítő csere). Fenyőágakat és terméseket szedek az adventi koszorúhoz, amit mindig saját kezűleg készítek el. Nálunk az a hagyomány, hogy a párom az, aki minden vasárnap meggyújtja a gyertyákat. A teraszunk korlátrajára is fenyőágakat drótozunk és felkerül rá a karácsonyi égősor is.

Mindig előre átgondolom, hogy mit sütök-főzök majd karácsonyra, és ez alapján intézem a bevásárlást. Minden évben arra törekszünk, ami eddig sikerült is, hogy karácsonykor az egész család együtt legyen.

Kedvenc karácsonyi ételeim, amiket ilyenkor elkészítek:

  1. 1.

    Vidám malacos kocsonya

  2. 2.

    Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

  3. 3.

    Hóemberes majonézes krumplisaláta

  4. 4.

    Püspökök kedvence

  5. 5.

    Paprikás sajtos harcsaszeletek

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek