Újranyit a legendás Kádár étkezde

Az új tulajdonos szerint: „a Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni".

„A Sziget Fesztivál egyik alapítója, Gerendai Károly vásárolta meg, és nyitja újra a legendás Kádár étkezdét" – írja az Telex oldala.

Gerendai Károly nyitja újra a Kádár étkezdét / Fotó: Wikipédia

A Kádár étkezde korábbi berendezése és menüje is marad

Pest egyik legikonikusabb kifőzdéje még a koronavírus-járvány idején zárt be véglegesen. Az étkezdében rengeteg ismert magyar művész is megfordult az évtizedek során, például Kabos Gyula, Honthy Hanna és Gobbi Hilda, de külföldi hírességek, mint például Sylvester Stallone is ebédelt már itt.

Gerendai Károly az épületet és a márkát is megvásárolta, így az étkezde mihamarabbi megnyitását tervezi. Elmondása szerint egy nap alatt döntötte el, hogy megvásárolja a régi étkezdét, mert elmondása szerint:

a Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni.

Ha szívesen nosztalgiáznál klasszik kifőzdés fogásokkal:

Bár az új tulajdonosnak két másik éttermét korábban már Michelin-csillaggal is jutalmazták, a Kádárt ugyanakkor nem akarja a fine dining irányában fejleszteni, hanem inkább a korábbi koncepciót tervezi folytatni.

A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni, és nem egy másik Kádár nevű helyet nyitni

– idézi a lap a vállalkozót.

Ezeket a finomságokat is készítsd el:

A kifőzde kedvelői biztosan örülni fognak annak, hogy a hírek szerint marad az étkezde korábbi berendezése és étlapja is, sőt, Takács Lajos séf a régi receptúrákat követi majd.

Továbbá igyekeznek majd a régi felszolgálók közül is felvenni embereket. Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy csak a nyitvatartás fog változni, mivel ezentúl nemcsak ebédidőben lehet majd beülni a Kádárba, hanem vacsoraidőben is. A nyitás pontos dátumára viszont még várni kell, mert jelenleg a konyha felújítása zajlik.

Címlapfotó: Wikipédia

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek