Izgalmas ízvilágú az Év Fagylaltja 2024-ben

2024-ben is megválasztották az Év Fagylaltját, idén is egy igazán érdekes és izgalmas finomság lett a nyertes.

Idén immár huszonhatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Cukrász Ipartestület az Év Fagylaltja Versenyt, amelynek célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Izgalmas ízvilágú az Év Fagylaltja 2024-ben

Az idei verseny Kecskeméten zajlott a Ligetben, ahol 90 fagylaltkülönlegesség versengett a díjakért.

Az idei rendezvényt ismét fesztiváljelleggel rendezték meg, melyet számos szakmai és gyermekprogram kísért a rendezvény sátrában és a színpadon egyaránt. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén vendéglátónk, Kecskemét Megyei Jogú Város tiszteletére egy új kategóriát is hirdettünk: a „Sárgabarack fagylalt kategóriát”. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a Magyar Értéktárban kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” szeretnénk népszerűsíteni.

A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló Szakmai zsűri, Közönség zsűri és a Szakmai Szervezetek zsűrije értékelt.

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL – Bergmann Nándor - A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred.

Ezüstérem: MEGGYES PEKUCCINO – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
Bronzérem: SZERENÁD – Damniczki Balázs – Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár

Az „M”- Mentes kategória a cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (Hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylalt kategória)

  • Aranyérem: SÁRGABARACK LIME MARACUJA – Marsa Éva Heléna – Vanília & Gelarto, Nagykőrös
  • Ezüstérem: MÁNGÓ – Böröczky-Asztalos Ágnes – Margaréta Fagyizó, Balatonszemes
  • Bronzérem: REBARBARÁS MAKADÁMIA – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár

A „Sárgabarack fagylalt kategória" díjazottjai:

  • Aranyérem: MÁMOROS MARILLEN – Márton Sándor – Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred
  • Ezüstérem: KAJSZIBARACK DIÓ VÁLOGATÁSSAL – Kádár Ferenc – m-Gel Hungary Kft., Budapest
  • Bronzérem: KECSKEMÉTI ARANY-BARACK – Papp Balázs – Mester Étterem és Cukrászda, Marcali

A különdíjas idén a KECSKEMÉTI SÁRGABARACKOS GOMBÓC DIÓ lett, melyet Szabados Norbert álmodott meg.

Címlapkép: Facebook


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...