Nincs is frissítőbb egy forró nyári napon, mint egy hűs jegeskávé – de nem mindig olyan egyszerű valóban lehűteni az italt. Hivatalosan is elkezdődött a jegeskávé-szezon, és kevés dolog esik jobban ilyenkor, mint egy napsütötte teraszon ülve kortyolgatni a reggeli lattét.
De ugyanezt az élményt akár otthon is átélhetjük – az egyetlen baj, hogy a jég általában hipp-hopp elolvad.
A jégkocka ugyanis, bár lehűti pár percre a kávénkat, legtöbbször csak langyos eredményt hoz. Több jég hozzáadása pedig csak felhígítja a kávét. Szerencsére létezik egy rendkívül egyszerű trükk, amellyel lassíthatjuk a jég olvadását – és mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.
A megoldás meglepően egyszerű: csupán egy teáskanálra van szükség!
Mielőtt ráöntöd a forró kávét a jégre, helyezz egy teáskanalat középre, a jégkockák közé. Mivel a fém evőeszköz jó hővezető, elvezeti a hőt a kávéból – így a jég lassabban olvad el, és a kávé nem hígul fel olyan gyorsan.
Ezután már csak annyi a dolgod, hogy hozzáadod a tejet, megkevered, és élvezed a tökéletes jegeskávét – otthon, pillanatok alatt.
Még több konyhai tipp és trükk: