A trükk, mellyel jóval lassabban olvad a jég a kávédban

A jegeskávé nyáron verhetetlen – de mit tehetsz, ha a jég túl gyorsan elolvad? Egy apró trükkel pillanatok alatt tökéletes eredményt kapsz majd, lassan olvadó jégkockákkal.

Nincs is frissítőbb egy forró nyári napon, mint egy hűs jegeskávé – de nem mindig olyan egyszerű valóban lehűteni az italt. Hivatalosan is elkezdődött a jegeskávé-szezon, és kevés dolog esik jobban ilyenkor, mint egy napsütötte teraszon ülve kortyolgatni a reggeli lattét.

Egy nő jegeskávékat fog a kezében
A trükk, mellyel jóval lassabban olvad a jég a kávédban
Getty Images

De ugyanezt az élményt akár otthon is átélhetjük – az egyetlen baj, hogy a jég általában hipp-hopp elolvad.

A jégkocka ugyanis, bár lehűti pár percre a kávénkat, legtöbbször csak langyos eredményt hoz. Több jég hozzáadása pedig csak felhígítja a kávét. Szerencsére létezik egy rendkívül egyszerű trükk, amellyel lassíthatjuk a jég olvadását – és mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

A megoldás meglepően egyszerű: csupán egy teáskanálra van szükség!

Mielőtt ráöntöd a forró kávét a jégre, helyezz egy teáskanalat középre, a jégkockák közé. Mivel a fém evőeszköz jó hővezető, elvezeti a hőt a kávéból – így a jég lassabban olvad el, és a kávé nem hígul fel olyan gyorsan.

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy hozzáadod a tejet, megkevered, és élvezed a tökéletes jegeskávét – otthon, pillanatok alatt.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp és trükk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek