Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Játssz velünk, és nyerj egy dmBio termékekből álló ajándékcsomagot!

A natúr magkrémek felhasználási lehetősége csaknem olyan széles, mint kínálatuk. Szereted az olajos magvakból készült finomságokat? Nyerj velünk biotermékeket most!

Ebben az évben Te is elhatároztad, hogy egészségesebb ételeket fogyasztasz? A rohanó hétköznapokon nincs mindig időnk a nyugodt étkezésre, de fontos szem előtt tartanunk, hogy az elénk kerülő ételek mindig a megfelelő mennyiségű tápanyagot és vitamint, valamint a lehető legkevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazzák. Olvasd el figyelmesen alábbi cikkünket, majd 2018. május 8-ig válaszolj helyesen 3 kérdésünkre, és nyerd meg az értékes dmBio nyereménycsomagot!

Számtalan olyan alapanyag létezik, amelyeket nem ismerünk, hiszen nem használjuk a mindennapokban. Itt az ideje új vizekre evezni és kipróbálni olyan élelmiszereket is, amelyek első hallásra bizony ismeretlennek tűnhetnek.

Bio kisokos

1.  A quinoa

Eredetileg Dél-Amerikából származik, ma is főleg Peruban, Bolíviában és Ecuadorban termesztik. Már az inkáknál is kedvelt és életfontosságú alapélelmiszernek számított, ezért is szokták az inkák aranyának nevezni. Növényrendszertanilag nem a gabonákhoz tartozik – vagyis úgynevezett álgabona –  , hanem a parajfélékhez és céklákhoz. A quinoa különlegessége az ellenállóképességében rejlik: a tápanyagban szegény földben is megterem, sőt a forróságot és a szárazságot is jól tűri. Magas a fehérje- és ásványianyag-tartalma, ráadásul gluténmentes.

2. Natúr magkrémek

Az egészségtudatos táplálkozás és így a mai modern és kreatív konyha elengedhetetlen elemei, sokoldalú felhasználhatóság jellemzi őket. Az ázsiai konyha kedvelt alapanyagai. Kenhetjük kenyérre, kombinálhatjuk lekvárral vagy mézzel. Szószok, öntetek, édességek és turmixok ízesítéséhez használhatjuk. A krémek elkészítési receptje viszonylag egyszerű: vegyünk ökológiai gazdálkodásból származó magokat, pörköljük meg forró levegőn – típustól függően 120-140°C-on – , és végezetül őröljük le. Az eredmény: csodás-aromás bio magkrémek széles választéka.

3. Chiamag

A chiamag történelme régre nyúlik vissza, 5000 ezer éve termesztik Közép- és Dél- Amerikában. A maja nyelvben a “chia” szó erőt, energiát jelent. Hamar felismerték pozitív tulajdonságait (pl.: magas omega3- ásványi anyag-, rost- és vitamintartalma miatt), így a maja harcosok, sportolók a mag fogyasztásával növelték erejüket. Még az aranynál is többre becsülték, afféle valutaként is alkalmazták. A chiamag reneszánsza az 1990-es években kezdődött, azóta egyre több dél-amerikai országban kezdték termeszteni, és Európába is eljutott híre.

KATTINTS, játssz, és nyerj!

Mindent tudsz már a magkrémekről? Ha nem, akkor kattints ide további segítségért! Aztán jöhetnek a válaszok:

A játék időtartama: 2018. április 9 – május 8. 23:59

A két sorsolás időpontja: április 23. – 14:00, és május 9. – 14:00

Nyeremény: 2 db, több mint 10.000 Ft-os, 22 db dmBio termékből álló ajándékcsomag – a részletes terméklistát a Játékszabályzat tartalmazza.

A játékban résztvevők elfogadják a Nosalty felhasználói feltételeit és a Játékszabályzatot.

Induljon a játék most, KATTINTS IDE!

Tudj meg a dmBio termékekről még többet itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!