Játssz, nyerj és olvass!

Csütörtökön mi is részt vettünk a Nagyszülők és unokák című könyv bemutatóján. A szerzőkkel Kormos Anett, az első női stand-up comedy-s beszélgetett.

Veres Mária dedikál

A bemutató roppant jól sikerült. Nagy volt az érdeklődés, és érdekes volt hallani, ahogyan egy belevaló nagydumás anyuka beszélget, két nagyival. Veres Máriával és szerzőtársával, Garam Katalinnal.

Könyv, a NoSalty nagyijától >>

Nem tagadom, kissé félve ültem le a Libri kávézó székébe. Attól tartottam, kemény kérdésekre számíthatnak a szerzők Anettól. És így is lett! De Mariék remekül vették az akadályokat, óriási kacajok hangzottak el – válaszul a kissé provokatív kérdésekre. Nemcsak tőlük, hanem a közönség székeiből is.

Számtalan kérdésre kaptunk választ a könyv kapcsán. És számtalan választ kaphatunk a könyvből is.

Például, hogy kötelező azonnal megszeretni az unokánkat? Mennyi időt tölthetünk majd együtt? Milyen feladatok várnak, és bírjuk majd erővel? Szükség lesz ránk egyáltalán? Unokánk születésekor ezernyi kérdés kavarog bennünk. Nem egyszerűek a válaszok, és nem csak tőlünk függnek. Szülővé vált gyerekeinkkel közösen kell újra leosztanunk a családi szerepeket. Velük, akiknek mások az elveik, a módszereik, a mi, beváltnak tartott tapasztalatainkat sokszor elavultnak tartják.

Nagyszülők és unokák

A szerzők saját tapasztalataikat osztják meg az olvasókkal, nem akarják megmondani, ki mit tegyen. De rengeteg olyan történettel ismertetnek meg minket, melyekből okulhatunk. Ajánljuk mindazoknak, akik már a nagyszülői éveiket tapossák, de azoknak is, akik csak készülnek rá. És végül, de nem utolsósorban, a szülőknek is, hiszen, ha közösen meg tudják beszélni a családi tennivalókat, sok konfliktushelyzet elkerülhető!

Szeptember 6-án de. 10-től 11-ig Gálvölgyi János is beszélgetett Mari nagyival a könyvről a Klubrádió, Ötös című műsorában. Itt és itt meghallgathatjátok!

A könyvet most megnyerheted a NoSalty.hu-n. Ehhez nincs más dolgod, mint itt játszani!

Címlapról ajánljuk

További cikkek