Jamie Oliver olasz éttermet nyit Budapesten

Tavasszal nyitja meg éttermét a népszerű angol séf, Jamie Oliver. Ezzel Budapest a negyedik európai város lehet Nagy-Britannián kívül, ahol a Jamie's Italian nyílik.

A Jamie's Italian 2016. tavaszán nyílik majd, a tervek szerint az 1968-ban épült, várbeli Hadik étterem helyén - tudta meg az Index. Jamie Oliver olasz vendéglátó lánca csak Nagy-Britanniában negyven tagot számlál, külföldön egyelőre Moszkvában és Isztambulban jelent meg, rövidesen pedig Rotterdamban is lesz egy étterme.

A brandet a Zsidai Group hozza Magyarországra, ennek vezetője Zsidai Zoltán Roy több étterem és szálloda tulajdonosa. A Jamie's éttermek többnyire elég nagyok, 100-150 fősek, hiszen céljuk szerint éppen viszonylag alacsonyabb árkategóriájú ételeket kínálnak – így az alapanyag-szükséglet is nagy. Maga Jamie Oliver egyébként számos feltételt szabott meg, csak ezeknek megfelelve lehet bárhol a neve alatt vendéglátó helyet nyitni. Így csak az ő belsőépítészével lehet dolgozni, kizárólag GMO-mentes alapanyagokat lehet használni, a húst pedig csakis olyan tenyésztőtől lehet venni, aki nem használ anitbiotikumokat.

A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött,az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít. Az étlapon olyan ételek találhatók, melyeket Olaszországban is megtalálunk, gondosan ügyelve a minőségi alapanyagokra.

A vagány olasz étteremben helyszínen frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja majd a vendégeket. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik majd, a termelők felkutatása már megkezdődött. A konyha az egyedülállóan kiemelkedő minőségű friss alapanyagokra épít, mely a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezi előtérbe, a régióban egyedülálló szempontok szerint, folyamatos beszállítói és alapanyag ellenőrzéssel, a teljes visszakövethetőség mellett. A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, melyet a Zsidai Csoport mellett Londonból is folyamatosan ellenőriznek. Nagyszerű fejlődési lehetőség ez minden olyan beszállítónak, aki a minőséget és a nemzetközi fejlődést tűzte ki célul.

Ez is érdekelhet!

Tudd meg milyen Jamie Oliver Olaszországa!

(via Index/NoSalty)

Hozzászólások (2)

lternesz

Kedvelem Jamie-t, de ennek az étteremnek nem a várban lenne a helye. Ott inkább a magyar gasztronómiát - akár korokon átível?en (középkori, reneszánsz, reformkori stb.) - bemutató magyar éttermeknek kellene nyílnia.

Degec

latom mindenki a pontatlan index cikket vette at... van etterme Dublinban is, ami nem az egyesult kiralysag resze, de vehetjuk oda is. az emlitett isztanbul, moszkva es rotterdam mellett van meg egy etterem oroszorszagban szentpetervaron, ami majd fel evvel a moszkvai elott nyilt. valamint van egy Stockholmban is ami most unnepli elso szuletesnapjat es ahol en is dolgozom...

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.