A kalács sütése első ránézésre igen izgalmasnak és sokrétűnek tűnik. A lényege a friss alapanyagokban rejlik. Egy összeszáradt, a hűtőben hónapok óta ott aszalódott élesztővel semmiképpen ne kezdjünk neki a tészta kelesztésének. Használjunk újonnan vásárolt élesztőt - azért a bolti kínálatot is le kell csekkolni, néha kint maradnak régebbi csomagok a hűtőpultban - és jó minőségű lisztet. Jól bevált, már több ízben kipróbált receptleírásokkal nem futhatunk lyukra. Nézzük, mire érdemes még a tészta összeállításánál, nyújtásánál és sütésénél ügyelni! Praktikák következnek, melyeket ha megfogadsz, gyerekjáték lesz a kalácssütés!
-
1.
Foszlós-vajas kalács
-
2.
Almás gyűrűkalács
-
3.
Aranykalács
-
4.
Almás-fahéjas kalács
-
5.
Vajas puding kalácsból