Itt az idő, keleszd meg a kalácsod!

Már nincs egy hónap hátra, és itt a Húsvét. Sütöttél már kalácsot? Ha még soha, akkor itt az ideje elkezdeni. Legyen ez az első kalácsos évadod, mi segítünk!

A kalács sütése első ránézésre igen izgalmasnak és sokrétűnek tűnik. A lényege a friss alapanyagokban rejlik. Egy összeszáradt, a hűtőben hónapok óta ott aszalódott élesztővel semmiképpen ne kezdjünk neki a tészta kelesztésének. Használjunk újonnan vásárolt élesztőt - azért a bolti kínálatot is le kell csekkolni, néha kint maradnak régebbi csomagok a hűtőpultban - és jó minőségű lisztet. Jól bevált, már több ízben kipróbált receptleírásokkal nem futhatunk lyukra. Nézzük, mire érdemes még a tészta összeállításánál, nyújtásánál és sütésénél ügyelni! Praktikák következnek, melyeket ha megfogadsz, gyerekjáték lesz a kalácssütés!

 1. 1.

  Foszlós-vajas kalács

 2. 2.

  Almás gyűrűkalács

 3. 3.

  Aranykalács

 4. 4.

  Almás-fahéjas kalács

 5. 5.

  Vajas puding kalácsból

Olvastad már?

Legjobb olajbansütési praktikáink

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.