Itt az első fánk, akit kilőttek a világűrbe

Egy svéd testvérpár isteni szikrájaként indult, hogy - Neil Armstrong 1969-es Holdra lépése után szabadon - elsőként küldjenek egy fánkot a világűrbe. Naná, hogy megcsinálták!

Elsőként a Time számolt be a svéd tesók hihetetlen sztorijáról, mely szerintAlexander és Benjamin Jönsson egy norvégiai célpontra utazva kedvenc cukormázas amerikai fánkjukra egy videókamerát és egy meteorológiai ballont kötöztek, hogy aztán közel 20 mérföld magasságba lőjék ki a Föld felszínétől.

Alexander Jönsson egy svéd hírportálnak elmondta, hogy gyerekkora óta érdekli az univerzum és a fotózás, később már a meteorológiai ballonok útjai foglalkoztatták, de az ötlet, hogy egy amerikai fánkot utaztassanak a világűrbe, testvérével közös terv volt.

"Egyszerűen csak támadt egy ötletem, hogy valami igazán őrült dolgot lőjünk fel az űrbe, és beugrott, hogy hé, eddig még soha senki nem küldött fel az űrbe egy fánkot!"

Az asztronautafánk űrbéli kalandját itt már nézheted is, ami pont olyan izgalmas sci-fi lesz, mint a Sandra Bullock főszereplésével bemutatottGravitáció című film - annyi kivétellel, hogy a cukormázas túlélőt végül a svéd Vättern tóból mentették ki kissé ázottan, de végrehajtva küldetését.

Ez is érdekelhet!

Hogy fest egy hamburger U.F.O-ként? 17 ikonikus főszerep, amiben még nem láttad a burgered

(via Paste)

Hozzászólások (1)

Hasznos Virág

Idegesít ha valaki nem tudja a helyesírást. Tárgy "amit" és személyre mondjuk, hogy "akit"

Címlapról ajánljuk

További cikkek