5 hétköznapi tipp, ami segít rajtad, ha irritábilis bélszindrómád van

Az IBS egy igen kellemetlen betegség, aminek általános gyógymódja még nem ismert. Most összeszedtük, hogy mivel lehet enyhíteni a tüneteit.

Az irritábilis bélszindróma, vagy IBS egy kellemetlen és igen gyakori gasztroenterológiai betegség, a népesség kb. 15%-t érinti. Leggyakrabban puffadással, hasmenéssel, székrekedéssel és hasi görcsökkel küzdenek az érintettek. Bár a betegség pontos oka nem ismert, kialakulásában közrejátszanak olyan tényezők, mint a stressz, idegrendszeri és hormonális rendellenességek és a bélrendszer nem megfelelő működése. Egyelőre még nincs általános gyógymód, ami megszüntetné a kórt, de szerencsére a tünetek enyhítése lehetséges.

Rejtélyes kór az IBS, de tünetei enyhíthetők!

Most összeszedtük, hogy mi mindenre érdemes odafigyelnie annak, aki IBS-sel küzd!

Forrásunk volt. 


Még több életmódcikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek