Indul a Bocuse d’Or világdöntője!

Ma kezdődik a Bocuse d’Or! Az egyik legjelentősebb, nemzetközi szakácsverseny világdöntőjében végre magyar versenyzőért is izgulhatunk.

A Bocuse d’Oron Magyarországot Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje képviseli a Rubik-kocka koncepcióján alapuló versenymenüjével. A halételekhez a kijelölt hozzávalókat már hetekkel ezelőtt meghatározták a szervezők: a homárt és a rombuszhalat kizárólagosan a francia METRO Cash & Carry szolgáltatja a verseny idején.

Magyar séf a legjobbak között >>

A METRO által felállított, és a nagykereskedés prémium minőségű alapanyagaival feltöltött zöldség- és gyümölcspiacot színpadra lépésük előestéjén látogatják meg a versenyzők: a friss, szezonális alapanyagokból kell kiválasztaniuk, mit használnak fel a másnapi verseny folyamán. (x)

Ha kíváncsi vagy a Bocuse d’Orra, itt élőben követheted az eseményeket! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!