Ilyen a tökéletes töltött káposzta Martha Stewart szerint

Az amerikai sztárszakács is a családi receptre esküszik, ha töltött káposztáról van szó.

Martha Stewart amerikai létére szereti a hagyományos, európai ételeket. Közösségi oldalán nemrégiben felbukkant egy régebbi videója, amelyben anyukájával készít töltött káposztát. Az eredeti recept nagymamájától származik, akinek specialitása volt a lengyel töltött káposzta, azaz a "golabki". Nézzétek, hogy készül:

A videó elején jól megtisztítják a káposztát, majd forró vízbe teszik. A töltelék marha és sertés darált húsból készül, amihez rizst adnak, valamint pirított hagymát és fokhagymát. A keverékhez halványító zellert és aprított paprikát is tesznek, majd fűszerezik. Ezután megtöltik a káposztaleveleket és az edénybe teszik. A tetejére egy kis aprított almát tesznek, és felöntik a káposzta főzőlevével és a paradicsompürével.

Természetesen miután megfőtt, nem hiányozhat róla a tejföl sem. Megkóstolnád?

Összedobnál egy töltött káposztát? Ezek közül válogass:

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Martha Stewart

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.