Ezt eszi Martha Stewart reggelire - megértjük!

A tojást általában rengetegképpen variáljuk - keményre vagy lágyra főzzük, felverjük, habosítjuk, krémbe tesszük, levesbe vagy fasírtba, esetleg buggyantjuk.

Martha Stewart fogalom, így hajlamosak vagyunk picit kerekebb szemekkel nézni az ő videóit - ugyanez vonatkozik természetesen Jamie-re vagy Gordonra is, persze. Ez most egy eléggé kreatív és szépre sikerült Martha-reggelis videó - rántotta toastkenyérfészekben, rengeteg (cheddar)sajttal, baconnel. Negyed órás!

Hozzávalók

  • 8 szelet toastkenyér
  • 4 tojás
  • cheddar sajt
  • bacon aprítva
  • paradicsom aprítva
  • só, bors
  • tepsi, kiszúróforma

Elkészítés

Melegítsd elő a sütődet. Tegyél 4 szelet vajazott toastkenyeret vajas féllel lefelé egy tepsire, a másik négynek pedig szúrd ki a közepét, és helyezd az alsó 4 kenyérre. A lukas fészekbe üss bele 1-1 tojást, szórd meg bőven bacon-nel, sajttal, aprított paradicsommal,sózd, borsozd, és mehet a sütőbe kb. negyed órára.

Mennyire jó kis reggeli lesz a nyálkás hideg esős hétvégére, nem?

További tojásos receptek:

(cikkfotó: Flickr/Clarice)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek