Ilyen gyakran kéne kimosnod a különböző ruhadarabokat

Vannak bizonyos darabok, amelyeket nagyon kevés hordás után már a szennyestartóba dobunk, és olyanok is, amelyeket sokkal többször használunk, mint kellene. Mutatjuk, minek mennyi a „szavatossági” ideje.

Nadrágok

A farmereket és a nadrágokat állítólag már 3 viselés után érdemes kimosni, mert ha ennél többször veszed fel őket, akkor elvileg már nem tekinthetők higiénikusnak, és előfordulhat, hogy a viselésük bőrpírt és viszketést okozhat. Kérdés, ki mos ki egy farmert ilyen sűrűn...

Minden más

A pizsamát, a melltartót, a ruhákat, a szoknyákat és a pulcsikat ugyanígy kezeld, azaz a legjobb, ha maximum három viselés után ezeket is a szennyestartóba száműzöd és kimosod. Otthonra se vedd fel őket, hiszen ugyanúgy, ahogy a nadrágnál, itt is csúnya bőrpír jelentkezhet.

Getty

Kényesebb anyagok

A harisnyákat, a pólókat, a zoknikat, a blúzokat, illetve a bugyikat érdemes egy használat után kimosni, hiszen ezek kényesebb anyagok. Különösen csúnya fertőzéseket kaphatsz el, ha többször veszed fel a harisnyát vagy a fehérneműdet, ráadásul kellemetlen szagok is párosulhatnak a viszketés mellé, hiszen ezek közvetlen érintkeznek a bőröddel, intim testfelületekkel.

Egyéb háztartási cikkek

Az ágyneműket és a törölközőket érdemes hetente cserélni és kimosni - lehet, hogy ez kevésnek tűnik, de rengeteg gomba vagy baktérium telepedhet meg ez idő alatt is bennük. Fontos az is, hogy szigorúan 60 fokon mosd őket, hogy tényleg meghaljanak a bennük tenyésző kórokozók. A mosdó melletti kéztörlőt érdemes kétnaponta lecserélni, főleg akkor, ha többen is használjátok.

Függöny, takaró

A vastagabb takarókat, plédeket, ágytakarókat, illetve a függönyöket nem szükséges nagyon gyakran mosni, hiszen nem érintkeznek minden nap a bőrünkkel. Bőven elég, ha három havonta ráveszed magad a mosásra, de lehet, hogy jobban jársz, ha beadod őket a tisztítóba.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!