Ilyen gyakran kéne kimosnod a különböző ruhadarabokat

Vannak bizonyos darabok, amelyeket nagyon kevés hordás után már a szennyestartóba dobunk, és olyanok is, amelyeket sokkal többször használunk, mint kellene. Mutatjuk, minek mennyi a „szavatossági” ideje.

Nadrágok

A farmereket és a nadrágokat állítólag már 3 viselés után érdemes kimosni, mert ha ennél többször veszed fel őket, akkor elvileg már nem tekinthetők higiénikusnak, és előfordulhat, hogy a viselésük bőrpírt és viszketést okozhat. Kérdés, ki mos ki egy farmert ilyen sűrűn...

Minden más

A pizsamát, a melltartót, a ruhákat, a szoknyákat és a pulcsikat ugyanígy kezeld, azaz a legjobb, ha maximum három viselés után ezeket is a szennyestartóba száműzöd és kimosod. Otthonra se vedd fel őket, hiszen ugyanúgy, ahogy a nadrágnál, itt is csúnya bőrpír jelentkezhet.

Getty

Kényesebb anyagok

A harisnyákat, a pólókat, a zoknikat, a blúzokat, illetve a bugyikat érdemes egy használat után kimosni, hiszen ezek kényesebb anyagok. Különösen csúnya fertőzéseket kaphatsz el, ha többször veszed fel a harisnyát vagy a fehérneműdet, ráadásul kellemetlen szagok is párosulhatnak a viszketés mellé, hiszen ezek közvetlen érintkeznek a bőröddel, intim testfelületekkel.

Egyéb háztartási cikkek

Az ágyneműket és a törölközőket érdemes hetente cserélni és kimosni - lehet, hogy ez kevésnek tűnik, de rengeteg gomba vagy baktérium telepedhet meg ez idő alatt is bennük. Fontos az is, hogy szigorúan 60 fokon mosd őket, hogy tényleg meghaljanak a bennük tenyésző kórokozók. A mosdó melletti kéztörlőt érdemes kétnaponta lecserélni, főleg akkor, ha többen is használjátok.

Függöny, takaró

A vastagabb takarókat, plédeket, ágytakarókat, illetve a függönyöket nem szükséges nagyon gyakran mosni, hiszen nem érintkeznek minden nap a bőrünkkel. Bőven elég, ha három havonta ráveszed magad a mosásra, de lehet, hogy jobban jársz, ha beadod őket a tisztítóba.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?