Így szabadulhatsz meg a legyektől természetes trükkökkel

Ezek a rovarok nemcsak idegesítőek, de fertőzéseket is terjesztenek.

Szerencsére léteznek hatékony házi módszerek is az idegesítő zümmögő szörnyek ellen, és nem kell mindent környezetkárosító vegyszerekkel befújnunk ahhoz, hogy távol tartsuk őket.

Az alapvető probléma az irdatlan hanghatásuk mellett az, hogy miután rászállnak az ürülékekre, nem átallanak az élelmiszereinken is leparkolni. Ettől viszont mi kerülünk veszélybe, mert szennyezett ételt veszünk magunkhoz, tudtunkon kívül.

via GIPHY

ÉTELT NE HAGYJUNK ELÖL!

A legyeket sajnos a tányéron található apró ételmaradékok is nagyon vonzzák, így nincs más megoldás, mint étkezés után azonnal elmosogatnivagy bepakolni a mosogatógépbe, különben jönni fognak a szagra, amit mi nem is érzünk.

Egyes legyek kifejezetten a gyümölcsökhöz vonzódnak, és a tojásaikat legszívesebben a gyümölcsöstálba helyezik. Ezt elkerülendő, a tálat mindig le kell fedni, akármilyen dekoratív is.

A kukát is mindig takarjuk le, és minél gyakrabban ürítsük ki, mert a legyeknek a szemetes az egyik legvonzóbb hely a lakásban.

via GIPHY

BABÉR

A babér hatékony biológiai fegyver ellenük, ugyanis utálják a szagát. Ahhoz, hogy sikeres legyen vele a légyriasztásunk, adjunk néhány csepp babérolajat egy illatlámpába, és máris távol fogják tartani magukat a helyszíntől.

Hasonló riasztószer lehet ellenük a szegfűszeg is: ezt is lehet olaj formában kapni és párologtatni.

PARADICSOM

Az erkélyen ugyan annyira nem zavaró, ha megjelenik egy légy, de amennyiben ültetünk egy palántaparadicsomot, az már önmagában távol tartja őket a mi területünktől, ugyanis irtóznak a paradicsomtól.

GYUFA

Ha pedig légylárvák jelennének meg a cserepes növényeinkben, amit akkor veszünk észre, ha egyszer csak sok fiatal, azaz kicsi légy repked a lakásunkban, akkor azonnal szúrjunk le gyufákat, természetesen fejjel lefelé a földbe. A kén megöli a lárvákat,és így maradhatnak is a virágföldben.

NE VEGYSZERREL!

Ha pedig már bent van a légy és köröz felettünk megállás nélkül, akkor rovarirtó spray helyett a hagyományos légycsapót ajánlják a szakemberek, hiszen az nem árt a légyen kívül senkinek.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.