Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így működik egy csodásan felszerelt magyar bolt Londonban

Hogyan juthat egy Londonban élő magyar Túró Rudihoz vagy egy szál finom füstölt kolbászhoz? Hát úgy, hogy elmegy egy magyar boltba!
Hiába él több százezer magyar az Egyesült Királyságban, magyar élelmiszereket szinte alig találni a helyi boltokban. A hvg.hu újságírója egy londoni, Wimbledonban működő magyar üzletbe látogatott el, a Magyarok Boltja Facebook-oldalán pedig egyértelműen látszik, mekkora szükség lehet egy külföldi nagyvárosban legalább egy olyan boltra, ahol magyar termékek is kaphatóak. 
 
 

Mi az, ami neked a leginkább hiányozna a magyar konyhából, ha külföldre költöznél?

  • A tejföl? 
  • A trappista? 
  • A füstölt kolbász?
  • A Túró Rudi? 

A Wimbledonban található Magyarok Boltjában szinte minden van, aminek egy jól felszerelt magyar közértben kell lennie: a hvg.hu és a Facebook-oldalukon található képek alapján nemcsak Pick-szalámi, fűszerek, túró és tejtermékek, de még Baba tusfürdő és rejtvényújság is kapható!

Az első londoni magyar boltot az alapító Dömsödi F. Orsolya 2008-ban nyitotta meg Chingfordban, azóta pedig volt olyan időszak is, amikor nem egy, hanem öt bolt működött egyszerre. 

Ma Orsolya egy boltot és egy webshopot üzemeltet, a nyitás óta pedig számos magyar élelmiszereket áruló üzlet működik a szigetországban. A tulajdonos egyszerre szerzi be nagykereskedőktől és saját kezűleg is az árukat, a Magyarok Boltjában pedig még kézműves, diétás és fitness-termékek is kaphatóak. Az internetes leírás alapján több mint 2000 termék közül lehet válogatni, a tulajdonosok pedig még a külön igényekről, kérésekről is örömmel gondoskodnak. 

És mi az, ami sosem hiányozhat a boltból? 

  • A tölteni való paprika,
  • a hegyes erős, 
  • ...és a Túró Rudi! 

a boltból pedig az ott tapasztaltak alapján nincs olyan ember, aki ne vinne el legalább egy szál kolbászt.

Ez is érdekelhet: 

via hvg.hu , címlap – Magyarok Boltja/ Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!