Séfeket és szakácsokat lehet kölcsönözni egy új applikációval

Alkalmi munkára toboroz séfeket, szakácsokat és éttermi dolgozókat egy új amerikai fejlesztésű applikáció, a Sidegig. 

A Sidegig nevű szolgáltatás két neves séf, Sean Brock és Ben Ellsworth új közös projektje, melynek béta verziója hónapok óta működik már, mostantól pedig hivatalosan is elérhető - írja a Roadster.hu.
A Sidegig-et elsősorban aszakácsoknak és éttermi dolgozóknak találták ki. Az oldalra regisztrálóknak eddigi munkatapasztalataikat kell megadniuk, valamint azt, mikor tudnának/szeretnének munkát vállalni.
Azok az éttermek, amelyek munkaerőhiány miatt beugróst keresnek, akár rögtön kapcsolatba léphetnek azokkal a Sidegig-felhasználókkal, akik éppen ráérnek besegíteni valahol.
A Sidegig ötletét Ben Ellsworth séf alkotta meg, amikor egyik nap nem ment be dolgozni a mosogatója, így nem volt, aki elmossa a piszkos edényeket. A séfnek arra sem volt lehetősége, hogy egy kis plusz pénzért valamelyik ismerősét vagy barátját hívja segítségül, viszont éppen aznap kapott egy értesítést, hogy Airbnb lakását kivenné valaki. Ellsworth fejéből ekkor pattant ki az ötlet, milyen jó lenne, ha a vendég szobafoglalás helyett inkább segítene neki mosogatni. Ekkor született meg a Sidegig koncepciója.
Sean Brock és Ben Ellsworth azóta közösen próbálják jobbá tenni az éttermi dolgozók munkakörülményeit, ha pedig az alkalmazás sikeresen befut Amerikában, könnyen meglehet, hogy nemsokára a magyar piacon is könnyebb lesz majd beugrós munkához jutnia az éttermi dolgozóknak.

via Roadster.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek