Így mondd meg, elég érett-e az avokádód!

Ha Te is azok közé tartozol, akik imádják az avokádót, de nem kevés időt töltenek a boltban azzal, hogy megmondják, épp jó-e, esetleg éretlen, vagy már túl érett, figyelj!

Az avokádómánia virágkorát éli - és ezt nézzük el neki, mert tényleg annyira finom és egészséges is. Pirítósra, krémként, sok fokhagymával, hmmm...

Tudtad?

Azavokádó„jó" zsírtartalmával emelkedik ki a gyümölcsök sorából, 20-féle vitamint és nyomelemet tartalmaz, és tele van az öregedést lassító antioxidánsokkal, amelyek a betegségek elleni harcban is segítenek bennünket. A rendszeres avokádófogyasztók több rostot, E- és K-vitamint,magnéziumotés káliumot juttatnak szervezetükbe, mint a nem fogyasztók.

Viszont mivel nem túl olcsó mulatság (4-700 Ft /darab), azért örülünk, ha épp a megfelelő érettségűt visszük haza a boltból. De hogy mondjuk meg, melyik jó? Elég, ha csak a nyomásra kellemesen puhát választjuk, vagy legyen annál kicsit keményebb, nehogy belül egy barna massza várjon minket? NEM KÖNNYŰ!

Itt egy tipp, érdemes kipróbálni:

Először is keressétek meg a szárrészt a fenekén, ahonnan le lett szakajtva a fáról.

1. Ha nem akar leválni a kis szárrész, a gyümölcsünk (mert az), még éretlen, kemény, hagyjuk a polcon.

2. Ha szépen leválik a szárrész, és alatta barnás elszíneződésű, sanszos, hogy túl érett, ezt is hagyjuk inkább.

3. Ha pedig sárgás-zöldes alatta, az avokádó tökéletes lesz!

Ezeket olvastad már?

cikk és leadkép via goodhousekeeping

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek