Így lehet mikrózva is ropogós a másnapos pizza

Pizzát rendeltél, de nem bírtad megenni az egészet, és nem akarod, hogy másnap csak az újramelegített puha tészta köszönjön vissza a tányérodon? Itt a megoldás! 

Az újramelegített pizza igazán különös jelenség: van, aki ki nem állhatja, hogy az étel minősége már közel sem olyan, mint amilyen frissen volt, vannak azonban olyanok is, akiket egyáltalán nem zavar, ha kicsit puhább, kicsit vizesebb vagy éppen keményebb, zsírosabb, mert szerintük a pizza akkor is pizza marad.

via GIPHY

A Mirror nemrég szúrta ki a világhírű Domino's pizzéria kisokosát, melyben számos praktikát olvashatunk arról, hogyan érdemes újramelegíteni a másnapos olasz fogást. ,,Tegyük be a sütőbe!" - gondolnánk többen is rögtön, néhány szelet pizza kedvéért azonban nem érdemes bekapcsolni a sütőt, sokkal kevesebb energiából is újraéleszthetjük megszikkadt ételünket.

Receptajánló:

A serpenyős újramelegítés jó módszer lehet, azonban ha nem figyelünk eléggé, könnyen megéghet a pizzatésztánk alja. Jó megoldás lehet a gofri-, toast- vagy paninisütő is, ezek a konyhai kisgépek azonban nem minden háztartásban lelhetőek fel, marad tehát a mikrós megoldás.

Hogy mit ajánl a "szakirodalom"?

A felmelegítendő pizzaszelet mellé rakjunk a mikróba egy pohár vizet is, így a pizza nem lesz sem vizes, sem pedig puha, sokkal inkább tűnik majd frissnek és ropogósnak.

Ezeket olvastad már?

via mirror

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...