Így lehet mikrózva is ropogós a másnapos pizza

Pizzát rendeltél, de nem bírtad megenni az egészet, és nem akarod, hogy másnap csak az újramelegített puha tészta köszönjön vissza a tányérodon? Itt a megoldás! 

Az újramelegített pizza igazán különös jelenség: van, aki ki nem állhatja, hogy az étel minősége már közel sem olyan, mint amilyen frissen volt, vannak azonban olyanok is, akiket egyáltalán nem zavar, ha kicsit puhább, kicsit vizesebb vagy éppen keményebb, zsírosabb, mert szerintük a pizza akkor is pizza marad.

via GIPHY

A Mirror nemrég szúrta ki a világhírű Domino's pizzéria kisokosát, melyben számos praktikát olvashatunk arról, hogyan érdemes újramelegíteni a másnapos olasz fogást. ,,Tegyük be a sütőbe!" - gondolnánk többen is rögtön, néhány szelet pizza kedvéért azonban nem érdemes bekapcsolni a sütőt, sokkal kevesebb energiából is újraéleszthetjük megszikkadt ételünket.

Receptajánló:

A serpenyős újramelegítés jó módszer lehet, azonban ha nem figyelünk eléggé, könnyen megéghet a pizzatésztánk alja. Jó megoldás lehet a gofri-, toast- vagy paninisütő is, ezek a konyhai kisgépek azonban nem minden háztartásban lelhetőek fel, marad tehát a mikrós megoldás.

Hogy mit ajánl a "szakirodalom"?

A felmelegítendő pizzaszelet mellé rakjunk a mikróba egy pohár vizet is, így a pizza nem lesz sem vizes, sem pedig puha, sokkal inkább tűnik majd frissnek és ropogósnak.

Ezeket olvastad már?

via mirror

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek