Így készül az osztrák-magyar dobostorta az amerikaiak szerint

Érdekes videó jött velünk szembe az interneteken. Az amerikaiak megmutatják, szerintük milyen az osztrák-magyar dobostorta.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk a dobostorta az egyik legfinomabb magyar desszert. A tortát Dobos C. József cukrászmesternek köszönhetjük. A finomságot a világ számos pontján ismerik, így nem meglepő, hogy több angol nyelvű recept is található a világhálón.

Néhány napja is szembejött velünk egy recept. A következő videóban több más torta mellett készítik el a dobos torte-t (2:10-nél indul a recept):

A receptvideóban osztrák-magyar ételként hivatkoznak a dobostortára, amivel nincs baj, az viszont érdekes, hogy milyen alapanyagokból készítik a népszerű desszertet. A hozzávalók a következők:

  • egy doboz tortaalappor
  • 4 csészecsokis vajkrém
  • 3/4 csésze pirítottmogyoró
  • 2 csésze cukor
  • 1/3 csésze kukoricaszirup
  • 1/4 csésze víz

A 7-8 vékony tortalap közé kenik a csokis vajkrémet, amivel aztán a tortát is bevonják.A tetejére csak karamella és darált mogyorós grillázs kerül. Ennyi az egész, de így is biztos finom.

Dobostorta házilag:

Ezeket olvastad már?

via SoYummy

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!