Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leteszteltük a régi-új Piros Mogyoróst - erre azért nem számítottunk!

Megkóstoltuk a feltámasztott Piros Mogyoróst, hogy kiderüljön, nyomába ér-e a mostani termék a régi változatnak.

December közepén robbant a hír: újra gyártják a Piros Mogyoróst. Egy magyar cég (P.O.P. Kft.) vette meg a gyártási jogokat. A Piros Mogyoróst 2014-ig a Mondelez Hungária nemzetközi vállalat gyártotta. A csokik jelenleg egy vajdasági gyárban készülnek, amely egy családi vállalkozásé.

Szerkesztőségünk úgy döntött, leteszteli a nagy visszatérőt. A tesztelés mellett szólt az is, hogy több kollégánk visszasírja a régi, nagy kedvenc csokit, amiből nem spórolták ki a mogyorót. A Piros Mogyorós egy olyan védjeggyé, szimbólummá vált a 20. század végén, amit nehéz elfelejteni, így nagy fába vágja a fejszéjét az, aki újra piacra akarja dobni.

A Piros Mogyorós márkanév alatt több terméket is lehet kapni a boltokban. A 80 grammos tejcsokoládét egész mogyoróval mi 369 Ft-ért vásároltuk meg, a 40 grammos, mogyorókrémmel illetve egész mogyoróval töltött tej- és étcsokoládét 229 Ft-ért jutottunk hozzá. Étcsokoládés mogyorós csokit nem találtunk a boltok kínálatában, így az sajnos kimaradt a kóstolásból. A teszt előtt megvizsgáltuk, miből is készülnek a csokoládék:

A termékek összetevői:

  • Piros Mogyorós tejcsokoládé: cukor, kakaóvaj, 20% mogyoró, zsíros tejpor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor, emulgeálószer: napraforgó lecitin, aroma. A tejcsokoládékban a kakaó szárazanyag legalább 36%.
  • Piros Mogyorós – Mogyorókrémmel töltött tejcsokoládé egész mogyoróval: 50 % tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, zsíros tejpor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor, emulgeálószerek: napraforgó lecitin, aroma) 50% mogyorókrém, min 13% mogyoró, tejsavópor, zsírszegény kakaópor, mogyoró paszta (2,5%) szójaliszt, emulgeálószer: szójalecitin, aroma. A tejcsokoládékban a kakaó szárazanyag legalább 36%.
  • Piros Mogyorós – Mogyorókrémmel töltött étcsokoládé egész mogyoróval: 50 % étcsokoládé (cukor, kakaómassza, kakaóvaj), emulgeálószerek: napraforgó lecitin, E476, aroma, 50% mogyorókrém, min 13% mogyoró, tejsavópor, zsírszegény kakaópor, mogyoró paszta (2,5%) szójaliszt, emulgeálószer: szójalecitin, aroma. Az étcsokoládékban a kakaó szárazanyag legalább 52%.

Mi volt az elvárás?

Újraélni a gyerek-, fiatalkori csodát. Na jó, ez azért túl nagy elvárás lenne, nekünk az is elég lett volna, ha egy finom csokit ehetünk, amiben sok mogyoró van. Sajnos, nem így lett!

Nem számítottunk a gagyi csokis ízre

A csokik csomagolása tetszetős, abszolút a néhány évvel ezelőtt gyártott Piros Mogyorósra hajaz. Elsőként a táblás csokoládét kóstoltuk meg, aminek már az illata árulkodó volt. Olyan volt, mint a régi tejbevonós gagyi csokimikulások, egy kis rumos beütéssel. A bevonómasszaíz a kóstolásnál is visszaköszönt. A régi változatban sokkal finomabb volt a tejcsokoládé. 

Mindenki felrótta a terméknek, hogy nincs benne annyi mogyoró, mint régen, ugyanakkor a csokival ellentétben a mogyoró nagyon finom.

A mogyorókrémmel töltött ét- és tejcsokis rudacskák is sorra kerültek. A tejcsokis változat nagyon édes, bevonómasszaízű volt, a mogyoró itt is kompenzálta ezt. Az étcsokis változatban viszont abszolút visszaköszönt a retró ízvilág. Nem volt annyira édes, enyhe étcsokis íze volt, de mégis finom, a mogyoróval tökéletes párost alkottak. Sokkal finomabb volt ez, mint a tejcsokiból készült termékek, így egy kicsit bánjuk, hogy a táblás változatból nem találtunk étcsokisat.

És ti, kóstoltátok már az új Piros Mogyorós termékeket? Mit gondoltok róluk?

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zamiere
zamiere Sat, 2019-11-02 16:38

Olyan a csokija mint a Bellarom tortabevonó, a mogyoró ugyan nem rossz, de olyan mint egy eltévesztett osztálytalálkozó, abszolút nem ismerős az íze, semmihez nem köthető, nem retró, nem nosztalgia, még csak nem is hagy olyan rossz édes csömört ami után a nyugat ízére ácsingózik a legvidámabb barakklakó, szimplán csak egy csokoládé aminek alapvetően nincs baja, de semmi érzelmi kötődést nem idéz. Ha a régi ilyen lett volna, nem alakult volna ki nosztalgia utána. Nem elég a márkát megvenni, ez így ebben a formában gasztromű...

Sanci78
Sanci78 Thu, 2019-09-26 17:23

Ma vettem étcsokist, de soha többet. Szerintem bűn rossz.

Koksz
Koksz Mon, 2019-04-22 09:09

Nagyon drága, és köze nincs a régihez - szerintem. Lehet, hogy a "megszépítő messzeség" miatt érzem így, de biztos, hogy többet nem veszek - nem ízlik.

W. A. Lacky
W. A. Lacky Sat, 2019-01-05 08:41

Sajnos egyik utángyártott szemétnek sincs olyan íze, mint amilyen az eredetinek volt. Nem csak a Piros Mogyorós, de a többi, pl.: a Melódia, Melba, stb. most nem jut eszembe több, mind, mind csapnivalóan rossz. Sajnos a gyermekeink, unokáink ezeket az ízeket fogják megszokni és el sem tudják képzelni, hogy milyennek is kellene lenniük. Persze nem csak a csokikkal van gáz, hanem ezekkel a silány minőségű, látványpékségekben összeszerencsétlenkedett csapni való pékárukkal, légbetétes zsemlékkel, elrághatatlan kenyerekkel, stb. is.

L. Hedvig
L. Hedvig Fri, 2019-01-04 13:23

Nyugi. Észre fogja venni a gyártó ha nem fogy, max egy kóstolás erejéig. A Ritter még jó, de már a Milka sem a régi, annak is bevonó íze van.

zoknijukas79
zoknijukas79 Thu, 2019-01-03 22:16

80 gramm 369Ft??ez drágább mint a milka vagy a ritter!hogy képzelték ezt?