Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így készíts szivárványos finomságokat az elfogadás hónapja jegyében

Itt van a július, a békés együttélés hónapja, játsszuk végre azt, hogy elfogadjuk egymást - ha benne vagy ebben a vidám időszakban Te is, süthetsz szivárványos sütiket is!

Itt a melegbüszkeség hónapja, amikor Budapest-szerte is megjelennek a szivárványzászlók. Ha idén igazán megadod a módját az ünneplésnek, mutatunk pár ötletet inspirációnak, mivel és hogyan buliznak mások az elfogadás ünnepén!

Szivárványtorta

Szivárványtortát talán már te is láttál, és szerencsére az elkészítéséhez sem kell cukrászvégzettség, bár tény, némi konyhai jártasság mindenképp jól jön hozzá. Ha hagyományos szivárványtortát sütsz, akkor az ételfestékkel való kísérletezés okozhat némi kihívást: vegyél a hat különböző színből (piros, narancs- és citromsárga, zöld, kék, lila) és fokozatosan adagold a piskóta tésztájához. Először inkább legyen kevesebb, nehogy túltold a színezést, és jó alaposan dolgozd össze a tészta többi hozzávalójával. Általában pár csepp elég az ételszínezékből, de olvasd el alaposan az útmutatót, vagy kérj segítséget a boltban, ahol veszed. Hagyd kihűlni a torta egyes lapjait, és ne kezdj aggódni: kívülről sokkal sápadtabbnak tűnhetnek a színek, de a torta felvágásakor majd látni, milyen szép élénken pompáznak a szivárvány színei.

A Nosalty szivárványos tortareceptjeiből:

Szivárványroll

Bár a hagyományos, baracklekváros piskótatekercs folyamatosan az imádatom tárgya, azért ez a cukros krémmel töltött roll a Pride hónap idejére felveszi vele a versenyt.

Szivárványos bagel

Ez a szuper kelt tészta is még jobban néz ki, ha szivárványba öltöztetik.

Receptajánló:

Szivárványos sajttorta

Ki gondolná, hogy a krémsajt és a mascarpone is felveheti a szivárvány színeit- egy egyszerű sajttortát dobj fel ételfestékkel!

Szivárványital

Egy csatos üvegben kezdj el egymásra halmozni epret, narancsot, banánt, kiwit, áfonyát, és öntsd nyakon az egészet szódával! Mutatós és isteni frissítő a hőségben:

Júliusban ünnepeljük, hogy a ‘60-as évek Amerikájában, a Stonewall bárban a melegek fellázadtak a folyamatos rendőri ellenőrzések ellen. Ekkor indultak meg a melegmozgalmi szerveződések, és innentől számítjuk a melegbüszkeség fogalmát is.

A szivárványzászló általánosságban a béke szimbóluma, a hetvenes évektől Gilbert Baker aktivista segítségével a melegbüszkeségé is.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

5 cukrászda nyárra az Instáról, ahol kikapcsolhatsz

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!