Így étkezz, ha elmúltál 30!

Most, hogy már a 40-es az új 30-as, mindenki fiatalként tekint a 30-as éveikben járókra. Mire figyeljünk étrendünkben, hogy minél tovább megőrizzük egészségünket?

30-as éveinkben erőnk teljében vagyunk. Persze leginkább akkor, ha ezt megelőző évtizedeinkben is odafigyeltünk táplálkozásunkra, egészségünk megőrzésére. Ha ez mégsem sikerült és esetleg némi túlsúllyal vágunk neki a 3. évtizednek, itt az ideje megszabadulni tőle, de semmiképpen sem holmi divatdiétával, hanem kitartó, alapos fogyókúrával, aktív életmóddal.

Bazsalikomos zöldborsópüré

Éljünk a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelvei szerint, így biztosítva, hogy későbbi éveinkben se kelljen betegségekkel, orvoslátogatásokkal, gyógyszerszedéssel tölteni az időnket. Ne felejtsük, hogy a hazánkban jellemző krónikus betegségek, mint például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség, az elhízás, lassan kialakuló betegségek, amelyek a megfelelő étrenddel kiválóan megelőzhetőek. Felnőttkori maximális csonttömegünk kialakult, csontjaink további egészsége érdekében figyeljünk oda a megfelelő kalciumbevitelre és a sok mozgásra. Szervezetünk optimális működéséhez, a sejtek egészségéhez, öregedésük késleltetéséhez fogyasszunk sok, vitaminban, ásványi anyagban, antioxidánsban gazdag gyümölcsöt, zöldséget. Fiatalságunk megőrzésének alapfeltétele a megfelelő, napi 1,5–2 l (nyáron 2–2,5l) folyadék fogyasztása, az aktív életmód, a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés.

Sokan ebben az évtizedben vágnak neki a családalapításnak. Fontos, hogy a várandósság tervezése során, majd a várandósság, a szoptatás időszakában is figyeljünk oda étrendünkre, önmagunk és babánk érdekében.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Túró Rudi, amihez kanál kell: új termékkel rukkolt elő a...

Több mint 50 éve rajongunk az egyik legmagyarabb édességért, a Túró Rudiért. Az utóbbi években egyre újabb variációkat láthattunk az összes generáció által szeretett témára. Ennek a folyamatos megújulásnak a legfrissebb állomása a Pöttyös Túródesszert, ami a megszokottól eltérő formában hozza el nekünk a csokis-túrós finomságot.

Nosalty

További cikkek