Ez a legrosszabb, amit vacsorára ehetsz a dietetikus szerint

Ha szeretnénk leadni pár kilót, nagyon fontos, mit fogyasztunk vacsorára. Nézzük, milyen ételt érdemes elkerülni a dietetikus szerint fogyásunk érdekében.

A tartós fogyás érdekében vannak olyan ételek, melyeket nem ehetünk a nap bármely pontjában. A különböző finomított szénhidrátok, mint például a cukros üdítő, fehér kenyér vagy a tészta, sokaknak szerepel az alapvető étrendjében. Ezek az ételek azonban gátolhatják a fogyásunkat. A szakértők abban egyetértenek, hogy mind közül a legrosszabb a tészta.

Ez a legrosszabb, amit vacsorára ehetsz a dietetikus szerint

Sajnos ennek az az oka, hogy nagyon sok tésztát, melyet búzalisztből gyártanak, magasan feldolgozott, finomított szénhidrátból készítenek, emiatt rengeteg kalóriát tartalmaznak.

Ezek gyulladást, gyomor- és bélrendszeri problémákat, valamint súlygyarapodást is okozhatnak

– magyarázza Liza Richards, táplálkozási szakértő.

A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy a feldolgozott szénhidrátok zsigeri zsír (belső szervek körüli zsírréteg) kialakulásához is vezethetnek.

Liza Richards szerint lehetséges, hogy az egészséges alternatívák, mint a rizstészta vagy a teljes kiőrlésű fajták rendszeres fogyasztása is káros lehet a fogyókúrára, de még mindig jobb, mintha a sima, búzalisztből készült variációkból ennénk.

Minden búzaliszt alapú tészta megnöveli a vércukorszintet, ami nagyobb zsírfelhalmozódáshoz vezet, továbbá gyorsabban okoz gyulladást, mint a tészta más változatai.

A legjobb a szakértők szerint az lenne, ha az alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú konjac gyökéréből készült tésztákat fogyasztanánk.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...