Egyél bőven a húsvéti tormából – Egészségesebb, mint hinnéd

Reszelve vagy gyalulva, tejszínnel vagy ecetesen, boltból vagy házilag. Mindegy, milyen formában, a húsvéti asztal kötelező eleme a torma. Ez a különleges gyökérzöldség nem csupán finom, egészséges is.

A húsvéti reggeli nem az igazi sonka, kalács főtt tojás és torma nélkül. Ezt a csípős gyökérzöldséget leginkább főtt húsok mellé vagy saláták ízesítésére használjuk. A keresztesvirágúak rendjébe tartozó növény a brokkoli és a káposzta közeli rokona. Bár a legtöbben fűszernövényként tekintenek rá, a torma hatékony gyógynövény is, tele értékes hatóanyagokkal. 

Nézd meg galériánkban, mi mindenre jó a torma!

Forrásunk volt.


Még több egészséges alapanyag:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!