Természetesen ez nagyban függ attól is, hogy az óvodai szakácsnő hogyan készítette: emlékeink szerint lisztcsomókkal teli főzelékként.
A sóskára a mai napig nem jellemző, hogy különösebben beindítaná a háziasszonyok fantáziáját, pedig leves, saláta és torta is készíthető belőle! Higgyük el, nagyon sokoldalú, és igen egészséges zöldségféle tele C-vitaminnal, ásványi sóval, vassal, káliummal és foszforral.
Nyissunk az ismeretlen felé, és próbáljunk ki változatosabb sóskarecepteket is!
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több rizsleves309Kalória4.9gFehérje25.6gSzénhidrát21.6gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több gombás tészta409Kalória13gFehérje74.4gSzénhidrát5.9gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több rizottó696Kalória17.2gFehérje84.6gSzénhidrát27.4gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több különleges saláták390Kalória2.8gFehérje30.6gSzénhidrát30.9gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több gnocchi503Kalória12.8gFehérje68.3gSzénhidrát20.1gZsír -
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több omlett371Kalória19.5gFehérje2.7gSzénhidrát31.2gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségközepesMég több pudingos torta377Kalória15.7gFehérje32.3gSzénhidrát20.2gZsír