Húsmentes hétfő – a sóska nem főzelék!

A sóska a spenóthoz hasonlóan az igencsak megosztó alapanyagok csoportjába tartozik. Vagy szeretjük, vagy utáljuk, ez viszonylag hamar – legtöbbünknél már az oviban – eldől.

Természetesen ez nagyban függ attól is, hogy az óvodai szakácsnő hogyan készítette: emlékeink szerint lisztcsomókkal teli főzelékként.

A sóskára a mai napig nem jellemző, hogy különösebben beindítaná a háziasszonyok fantáziáját, pedig leves, saláta és torta is készíthető belőle! Higgyük el, nagyon sokoldalú, és igen egészséges zöldségféle tele C-vitaminnal, ásványi sóval, vassal, káliummal és foszforral.

Nyissunk az ismeretlen felé, és próbáljunk ki változatosabb sóskarecepteket is!

  1. 1.

    Sóskás-paradicsomos rizsleves

  2. 2.

    Gombás-sóskás tészta újragondolva

  3. 3.

    Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

  4. 4.

    Sóska saláta

  5. 5.

    Krumplis-zöldséges gombóc

  6. 6.

    Omlett sóskával (Omlett 2.)

  7. 7.

    Sóska torta

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek