Húsmentes hétfő – a sóska nem főzelék!

A sóska a spenóthoz hasonlóan az igencsak megosztó alapanyagok csoportjába tartozik. Vagy szeretjük, vagy utáljuk, ez viszonylag hamar – legtöbbünknél már az oviban – eldől.

Természetesen ez nagyban függ attól is, hogy az óvodai szakácsnő hogyan készítette: emlékeink szerint lisztcsomókkal teli főzelékként.

A sóskára a mai napig nem jellemző, hogy különösebben beindítaná a háziasszonyok fantáziáját, pedig leves, saláta és torta is készíthető belőle! Higgyük el, nagyon sokoldalú, és igen egészséges zöldségféle tele C-vitaminnal, ásványi sóval, vassal, káliummal és foszforral.

Nyissunk az ismeretlen felé, és próbáljunk ki változatosabb sóskarecepteket is!

  1. 1.

    Sóskás-paradicsomos rizsleves

  2. 2.

    Gombás-sóskás tészta újragondolva

  3. 3.

    Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

  4. 4.

    Sóska saláta

  5. 5.

    Krumplis-zöldséges gombóc

  6. 6.

    Omlett sóskával (Omlett 2.)

  7. 7.

    Sóska torta

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek