Hűsítő italtippek a nyári forróságban

Nincs is jobb, mint a forróságban nagyokat szürcsölni egy hűsítő italból! De hogyan készüljön a tökéletes limonádé? Milyen gyümölcsöket használjunk és milyen arányban? Tippjeinkből kiderül!

Kell a folyadék

A nyári forróságban elengedhetetlenül fontos a szükséges mennyiségű folyadék-utánpótlás. Tudjuk is, hogy 2-3 liter, szénsavmentes ásványvízzel tehetjük magunknak a legjobbat. De mi van akkor, ha már unjuk a sima vizet és szívesen kóstolnánk valami mást? Egészségtelen üdítők helyett mutatunk pár tippet hűsítő, gyümölcsös innivalókra!

Végtelen variációk

Határt csak a képzeletünk szab, hogy milyen variációban, mely gyümölcsökkel készítjük el ezeket a nyári itókákat. Eperből, málnából citrommal, naranccsal, kivivel, áfonyával, esetleg görög-, illetve sárgadinnyéből is alkothatunk finomakat.

  • Nagyon fontos, hogy lehetőleg ásványvizet, esetleg tisztított ivóvizet használjunk, mert a csapvíz klóros mellékíze nem tesz jót a készülő limonádé aromájának.
  • Az arányok kitalálása is ízlés kérdése: aki sűrű, gyümölcskása jelleget szeretne a limonádéjának, az kevesebb vízzel higítsa az italt.

Limonádéreceptek itt >>

Tiszta, viszonylag szmogmentes helyről származó bodzavirágból fantasztikus limonádé készülhet, a citrom-narancs párosítások felfrissítenek, a málnás és epres változatok kényeztetnek.

További hűsítő italok itt >>

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A hibiszkusz tea is nagyon jó a melegben.

Kolonicsné Horváth Zsuzsa

Kedves Tuvia13. A hibiszkusz teát hogyan készíted? Azért kérdem ,mert a fenti italok friss alapanyagokból vannak . Vagy egyszer?en a bolti teaát gondolod? Van sok hibiszkuszom ,de nem tudom az jó e? Zsuzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek