Hűsítő italtippek a nyári forróságban

Nincs is jobb, mint a forróságban nagyokat szürcsölni egy hűsítő italból! De hogyan készüljön a tökéletes limonádé? Milyen gyümölcsöket használjunk és milyen arányban? Tippjeinkből kiderül!

Kell a folyadék

A nyári forróságban elengedhetetlenül fontos a szükséges mennyiségű folyadék-utánpótlás. Tudjuk is, hogy 2-3 liter, szénsavmentes ásványvízzel tehetjük magunknak a legjobbat. De mi van akkor, ha már unjuk a sima vizet és szívesen kóstolnánk valami mást? Egészségtelen üdítők helyett mutatunk pár tippet hűsítő, gyümölcsös innivalókra!

Végtelen variációk

Határt csak a képzeletünk szab, hogy milyen variációban, mely gyümölcsökkel készítjük el ezeket a nyári itókákat. Eperből, málnából citrommal, naranccsal, kivivel, áfonyával, esetleg görög-, illetve sárgadinnyéből is alkothatunk finomakat.

  • Nagyon fontos, hogy lehetőleg ásványvizet, esetleg tisztított ivóvizet használjunk, mert a csapvíz klóros mellékíze nem tesz jót a készülő limonádé aromájának.
  • Az arányok kitalálása is ízlés kérdése: aki sűrű, gyümölcskása jelleget szeretne a limonádéjának, az kevesebb vízzel higítsa az italt.

Limonádéreceptek itt >>

Tiszta, viszonylag szmogmentes helyről származó bodzavirágból fantasztikus limonádé készülhet, a citrom-narancs párosítások felfrissítenek, a málnás és epres változatok kényeztetnek.

További hűsítő italok itt >>

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

A hibiszkusz tea is nagyon jó a melegben.

Kolonicsné Horváth Zsuzsa

Kedves Tuvia13. A hibiszkusz teát hogyan készíted? Azért kérdem ,mert a fenti italok friss alapanyagokból vannak . Vagy egyszer?en a bolti teaát gondolod? Van sok hibiszkuszom ,de nem tudom az jó e? Zsuzsa

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.