Ezért drágul nem kicsit, hanem brutálisan a hús

Sajnos ismét rossz hír a húsfogyasztóknak: nem kicsit fog megdrágulni a hús. A várható áremelkedés mintegy 25%-os lesz.

Súlyosabb válság elé nézhet a húsipar a takarmányárak körülbelül 30%-os emelkedése miatt, ami szükségszerűen a termékek árában is megmutatkozik majd.

Miután a termelési költségek mintegy kétharmadát teszi ki a takarmány, ez 20-25 százalékos költségnövekedést eredményezett az élőállat és állati termékek piacán

- írja a Napi.hu.

Mivel a takarmánydrágulást a termelők várhatóan át fogják terhelni a kiskereskedőkre is, a sajnálatos folyamat a termékek árában is le fog csapódni, ez pedig azt jelenti, hogy mintegy negyedével többet fizethetünk majd a hústermékekért.

A Baromfi Termék Tanácsának (BTT) elnöke, Csorbai Attila szerint:

„Nehéz, küzdelmes folyamat lesz, aminek a termékpálya függvényében még csak az elején-közepén tartunk.”

A takarmánykészletekre nagyobb figyelmet kellene szentelni a jövőben, sokak szerint egy biztonsági készlet folyamatos „karbantartása” és biztosítása megoldást jelentene.


Még több hús itt:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.