Hogy kell bepakolni helyesen a mosogatógépet? Így!

Hogy a legjobb a mosogatógépbe pakolni? Egyszerű, de mégis sokunk számára fejtörést okozó kérdés, igaz? Nézzük, mi a helyes technika! 

Bizonyára mindenkinek megvan a saját technikája, hogy kell bepakolni helyesen a mosogatógépbe, ráadásul biztos is benne, hogy az egyszerűen tökéletes.

De mit mondanak a szakemberek? Ezt:

A mosogatógép felső részébe mindig a poharak, a bögrék és a kis tálak kerüljenek, lehetőleg fejjel lefelé.„Minden műanyag edénynek a felső rácsra kell mennie, mert az alsó részben a hőkibocsátás miatt a műanyagok meghajolhatnak” – javasolja Heloise Blaure, szakács és blogger.

Tipp:

Mindig ügyeljünk arra, hogy minden apró darab rögzítve legyen, hogy semmi ne eshessen át a réseken, esetlegesen elzárva a mosókart, vagy akadályozva a fűtőelemet!

A mosogatógép alsó része a tányéroknak, nagy tálaknak, edényeknek és serpenyőknek a helye. Tegyük a legnagyobb darabokat oldalra, hogy ne akadályozzák a permetezőkart.

Evőeszköztartó: a kanalak és a villák felfelé álljanak, a kést viszont lefelé kell helyezni.

Gyakori hibák:

  • a mosogatógépet túlpakoljuk
  • nagy, lapos edényeket helyezünk az ajtó közelébe
  • a szórófejet, a karokat és a fűtőszálat blokkoljuk
  • nem tisztítjuk meg az edényeket, mielőtt betesszük őket a gépbe
  • a tiltás ellenére berakjuk a kristály edényeket, poharakat
  • ugyanígy a fa vágódeszkákat és öntött vas edényeket is sokan betesszük a mosogatógépbe, hibásan

via GIPHY

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a mosogatógépeket is, havi legalább egyszer. Az edényeket rendszerezzük, mi, hova kerül, ne pakoljunk össze-vissza, mert ezzel a mosogatógép hatékonyságát is rontjuk.

Tudtad?

A mosogatógépbe nemcsak az edényeket, de például a baseball-sapkákat, grillrácsokat, sőt, akár a gumicsizmánkat is bepakolhatjuk!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek