4 gyakori hiba, ami miatt tönkre mehet a mosogatógéped

Ahhoz, hogy sokáig zavartalanul működjön a mosogatógéped, be kell tartanod néhány alapszabályt.

1. Túlpakolás

Az egyik leggyakoribb hiba. Minden mosogatógépnél meg van határozva, hogy hány személyes, és ezt érdemes is szigorúan betartani. Ha túlterheljük a rendszert, akkor az edények nem lesznek tiszták, hiszen egymás hegyén-hátán hevernek, ráadásul még nagyobb baj is lehet. A mosogatógép túlterhelése szivárgást is okozhat. A gép telepakolása és túlpakolása nem ugyanaz, és lehet, csak néhány edény választja el a kettőt egymástól, mégis érdemes itt is a kevesebb több elvét alkalmazni.

2. Maradékok a tányéron

Bár a mosogatógép legfőbb feladata a tányérok megtisztítása, az ételmaradékokkal való elbánás nem szerepel egyik mosogatógép munkaköri leírásában sem. Az ételmaradékok eltömíthetik a szivattyút, a lefolyót, sőt még a permetezőkarokat is. Nem érdemes kockáztatni, menjünk biztosra és távolítsunk el minden maszatot a gépbe kerülő tányérokról és más edényekről.

3. Tiltó listás edények mosogatása

Van néhány edény, amiket szigorúan tilos betenni a mosogatógépbe. Mikre gondolunk pontosan? Például a fából készült edényekre: tálakra, fakanalakra és vágódeszkákra; öntött vas edényekre, aranyozott tányérokra és poharakra, különlegesebb üvegtárgyakra.

via GIPHY

4. Rossz minőségű mosogatógép tabletta és öblítő

A mosogatógépek tisztítószerei eltérnek a kézi mosogatáshoz használt vegyszerektől. Soha ne használjuk ezeket a gépben, mert a túlzott habzás miatt előbb-utóbb kifolynak a gépből. A mosogatógépekbe szánt termékeken sem érdemes spórolni, mert ha rosszul válaszunk, hosszú távon évekkel megrövidíthetjük a gépek élettartamát. Az is igaz persze, hogy a legdrágább sokszor nem a legjobb. Érdemes többféle terméket kipróbálni, hogy aztán a számunkra legmegfelelőbbet használjuk hosszú távon.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek