Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hírességek furcsa étkezési szokásai - Így evett Marylin Monroe, Elvis Presley és Nelson Mandela

Hollywoodi sztárok, korszakalkotó, történelmet író emberek, akiknek nemcsak a személyisége, hanem az étkezési szokásai is különlegesek voltak. Így ettek a hírességek!

Sok híresség étkezési szokásait meghatározta a gyerekkora: nem volt ritka, hogy a szerény körülmények között nevelkedett sztárok felnőtt korukban féktelen evésekkel igyekeztek bepótolni azt, ami a gyerekkorukból kimaradt.

Elvis Presley

Elvis Presley-ről, a nők bálványáról nehéz elhinni, hogy napi 65 000 kalóriát fogyasztott, pedig egyes források szerint ez nem egyszer megtörtént. Csak viszonyításképpen: egy átlagos súlyú férfinak körülbelül 2500-3000 kalóriára van szüksége. A koncertek, filmezések miatt természetesen megnőhet az energiaszükséglet, de a 65000 kalória egy ázsiai elefánt napi kalóriaszükségletének felel meg. Táplálkozási szakértők szerint ez az információ, azaz a 65000 kalória nem állhatja meg a helyét, jóformán lehetetlen, hogy valaki ennyit egyen egy nap alatt, azonban abban lehet igazság, hogy Elvis sokat evett.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elvis Presley (@elvis) által megosztott bejegyzés,

Miután híressé vált, megváltoztak az étkezési szokásai: fiatalságának szerény körülményeit az ételekkel igyekezett kompenzálni. Egy alkalommal, amikor 1200 kilométert repült, a néhány órás út alatt egy egész kenyeret megevett, amire mogyoróvajat és dzsemet kent, mellé pedig még fél kilogramm szalonna is lecsúszott.

Gabriel Garcia Marquez

A kolumbiai Gabriel Garcia Marquez, a Nobel-díjas író, újságíró és politikai aktivista is szeretett enni. A szintén szerény körülmények között felnőtt író, sikereinek köszönhetően már bármilyen ételt megengedhetett magának, és rendszerint alig várta, hogy belevesse magát a kulináris élvezetekbe. A féktelen falatozásoknak azonban diéta lett a következménye, amiről Marquez így beszélt:

„Életem első felében azért nem tudtam azt enni, amit akartam, mert nem engedhettem meg magamnak, a másik felében pedig azért, mert diétáznom kellett.”

Nelson Mandela

Nelson Mandela, minden idők egyik leginspirálóbb és legnagyobb hatású aktivistája, politikusa 27 évet töltött börtönben. Ez idő alatt hatalmas zöldséges kertet és gyümölcsöst gondozott a rácsok mögött, az egyik fogoly szerint Mandela idő közben egészen fanatikussá vált. Közel 2000 csilit, 1000 paradicsomot és görögdinnyét termesztett, minden idejét és erejét a kertjére fordította.

Marilyn Monroe

A színésznő imádta a zöldségeket, a húsok mellé sokszor evett nyers sárgarépát, a pácokhoz mindig friss fűszereket használt. Az egyik kedvenc harapnivalója a mázzal bevont répakarika volt – a zöldségért olyannyira odavolt, hogy néha viccesen nyúlnak nevezte magát. Reggelire 2 nyers tojást ivott meg egy pohár tejben elkeverve, ebédre pedig a hamburger és a hotdog is gyakori volt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marilyn Monroe (@marilynmonroe) által megosztott bejegyzés,

Maria Callas

A világhírű görög operaénekesnő, Maria Callas egy egészen hajmeresztő módszert talált súlyának kordában tartására: a galandférgeket. A városi legenda szerint rendszeresen fogyasztotta őket, így bármennyit ehetett, nem hízott: a bélrendszerbe juttatott élősködők megették az gyomorba került ételt, azonban ezzel együtt minden vitamint és ásványi anyagot is elnyeltek. Amerikában az 1920-as évektől kezdték el használni a fogyni vágyók, mára azonban a legtöbb országban betiltották, mivel életveszélyes. Bélproblémákat, szívizom-gyengeséget okoztak, és elszaporodásuk halált is okozhatott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚜️Maria Callas⚜️ (@mariacallas_official_br) által megosztott bejegyzés,

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!