8 hiba, amivel lassítod saját takarításod!

Legalább 8 dolog van, amivel hátráltatod magad takarítás közben - inkább így csináld őket!

1. Nem fentről lefelé haladsz

Lehet, hogy utálod a porszívózást, de akkor se azzal kezdj, az legyen az utolsó! Felső polcok, alsóbb polcok portörlése - fentről lefelé haladj, hogy a végére ne koszold újra össze a már tiszta szőnyegeket.

2. Előmosod a mosogatógép előtt az edényeket

A maradékot valóban illik előtte kidobni a tányérról, de előmosogatni-áztatni tök felesleges, különben minek van géped?

3. Rosszul mosol

Ha sietségből, hányavetiségből nem válogatod szét a ruháidat szín, anyag szerint, és összemosod a fehéreket a színesekkel, teszem azt egy élénkpiros pulcsival, jóval több időt kell majd áldoznod majd arra, hogy kihipózd a rózsaszínné változott darabokat, és mentsd a menthetőt. A magas hőfokot kívánókat (pl. törülköző, ágynemű, konyharuha) is érdemes külön mosni a ruhaneműktől, hogy utóbbi ne menjen mind tönkre.

4. Ragyogó napsütésben mosol ablakot

Furán hangzik, de tényleg nem jó ötlet. A napsugarak ugyanis azonnal megszárítják a tisztítószerrel bespriccelt üveget, így folyton csíkos lesz a végeredmény. Azért ne várd meg az esőt, de egy kellemes borús nap pont jó választás az ablakpuccra!

Ajánljuk Neked!

Így lehet mindig rend és tisztaság

5. Nem váltogatod megfelelően a porszívófej kefés részét

A porszívófej alján levő kis sörtéket akkor kapcsold be, ha szőnyeget porszívózol, mert akkor valóban bejutsz a szálak közé is,és könnyebben felszedheted pl. a hajszálakat. Ha a padló van soron, húzd vissza a fejeket, mert a kis kefékről csak szétszórnád a koszt a padlón.

6. Cipővel mész a lakásba

Ne engedd be az utcai koszt a lakásba a cipőkkel! Vedd komolyan, cipők le - és a családodnak is add ki parancsba, mert tényleg rengeteget számít. Sőt, sokan a dupla lábtörlőre esküsznek: egy az ajtó előtt és egy közvetlenül bent.

7. Mágikus henger az állatszőr ellen

Nem megoldás, mert ez túl sok lesz neki. Ha tényleg csomókban áll a szőnyegen/kanapén a szőr, húzz egy nedves gumikesztyűt, és simítsd végig a felületet...csodás lesz!

8. Nem tisztítod a tisztítóeszközöket

Egy koszos rongy, szivacs, elhasználódott seprű vagy tele porszívózsák nem képes csodát tenni. Őket is tisztítani kell ám!

(forrás: goodhousekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek