Heti 3 pohár pezsgő a demencia ellen?

Aki szereti a pezsgőt, mától jó oka is van rá, hogy igya! Nem is gondolnátok, mire jöttek rá.

Kutatók, kutatók. Most épp arra jöttek rá, hogy a pezsgőgyártáshoz használt Pinot Noir és Pinot Meunier szőlőfajtákban található alkotórészek konkrétan megakadályozhatják az Alzheimer-kór és az időskori demencia, "elbutulás" kialakulását kiváltó tényezőket.

Jó hír azoknak, akik kedvelik a bruncholást hétvégén, a villásreggeliket, és úgy alapjáraton a pezsgőt!

(cikkforrás: huffingtonpost,cikkfotó: Flickr/Tom Coates)

Ezt is olvasd el!

Mitől leszel a legkevésbé másnapos?

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek