A hét szakácsa újból Flóra

E heti kiemelt szakácsunk ismét Flóra - most végez vendéglátás szakon a BGF-en. Blogot ír, ott és az oldalunkon is csak az átgondolt, szuperül befotózott ételeit osztja meg.

Mikor megkaptam a felkérést, muszáj volt visszanéznem, hogy mit írtam 4 éve, mikor először lettem a hét szakácsa. Mosolyogva olvastam az akkor írt cikkemet. Hiába változott meg sok minden azóta az életemben, amit akkor leírtam a sütéssel kapcsolatban, az még mindig igaz rám.

Flóra szakács

A tökéletességre való törekvés jellemző az általam készített ételekre és süteményekre: a képeknek szépnek kell lenniük, addig nem teszem le a fényképezőt, amíg nem vagyok elégedett vele. Egy étel fotózásakor van, hogy több, mint 30 képet ellövök.

Ezeket olvastad már?

Az arra érdemesnek tartott süteményeket addig próbálgatom újabb és újabb receptekkel, kevés változtatással, míg úgy érzem, megtaláltam az igazit. Így jártam többek között az almás pitével, a Sacher tortával, és a különböző pogácsákkal, mind legalább tízféleképpen elkészült, mire megtaláltam a legjobb változatot.

Ezeket olvastad már?

A blogomat már 6 éve írom, és bár az elmúlt években voltak kisebb-nagyobb kihagyások a rendszerességgel, mert kevesebb időm jutott a sütésre, igyekszem mindig új és kipróbált recepteket megosztani az olvasóimmal.

Ezeket olvastad már?

Mi az, ami még nem változott? Az álmom, hogy cukrászdát nyissak. Sőt, remélem, hogy egyre közelebb járok hozzá. A BGE-n a vendéglátás szakot hamarosan befejezem. A kedvenc órám az egyetem alatt az ételkészítés volt. Hihetetlen, hogy mennyire ki tud kapcsolni, ha tényleg csak a főzéssel foglalkozol, és semmi mással, csak úgy repül az idő! Mindig feltöltődve jöttem ki az órákról.

Immár 3 éve vagyok cukrász. 2 évet dolgoztam egy újpesti cukrászdában, az Édes-Gyömbérben, ahol óriási tudást sajátítottam el. Mostanában gyakran csinálok itthon és barátoknak marcipános tortákat, és a nehezebbnek tűnő receptek láttán sem hőkölök hátra. Tavasszal Máltára megyek szakmai gyakorlatra, így remélem, ott is sokat megtudok majd a konyhaművészetről, és hogy új, eddig nem ismert süteményreceptekkel gazdagodom!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek