A hét szakácsa: Muci

E heti főszereplőnk Muci, a NoSalty egyik első szakácsa. A magyar konyha savát-borsát bemutató receptjei évek óta nyújtanak segítséget kezdőknek, újrakezdőknek és haladóknak egyaránt!

Én egy egyszerű, de a főzés terén sokéves tapasztalatot szerző, nyugdíjas háziasszony vagyok. Azt leszögezhetem, hogy szeretek főzni. Örömmel tölt el, ha látom, hogy jó étvággyal fogyasztják, amit készítettem. Az külön öröm, ha szóban is kinyilvánítják tetszésüket. A főzés alapjait anyukámtól tanultam, aki remekül sütött-főzött. Amikor tehettem, szívesen segédkeztem mellette a konyhában. Fiatal lány koromban is voltak önálló próbálkozásaim, amikor lehetőségem volt rá. Általában sikerrel jártam. Fiatalasszonyként olyan szerencsés helyzetem volt, hogy hét közben édesanyám levette a főzés gondját rólam és még a gyerekeim felügyeletét is ellátta, amíg dolgoztam. Sokszor a hétvégére szánt süteményt is megsütötte.

A hét szakácsa: Fahéj >>

Ebből adódóan sokáig csak a vasárnapi, illetve ünnepnapi ebédek elkészítése hárult rám. Amikor sajnos eltávozott közülünk, bizony sok mindenben kellett még gyakorlatot szereznem. A gyerekeim nagy kritikusok voltak. Az volt a legnagyobb dicséret, amikor például a spenótra, amit nagyon szerettek, azt mondták, hogy ez már pont olyan, mint amit a Mama (így hívták anyukámat) készített. Azóta már több mint negyed század eltelt, a gyerekeim kirepültek, én is többszörös nagymama lettem. Amikor együtt van a nagy család apraja-nagyja, szívesen vonom be a pici unokáimat is a pogácsák, sós rudak készítésének, kicsi kezükkel is elvégezhető műveleteibe. Nagyon nagy igyekezettel, örömmel segédkeznek. Visszakanyarodva a „szakács" tevékenységemre, mint a feltett receptjeim is mutatják, inkább a hagyományos ételeket preferálom. Néha kipróbálok új dolgokat is, de jobban kedvelem a klasszikus, magyaros ételeket. Nálunk nincs ebéd leves nélkül. Igyekszem változatosan főzni, a zöldségeket, gyümölcsöket szezonálisan használom. Mindig ügyelek arra, hogy harmonizáljon a leveshez a második fogás, nemcsak ízében, hanem színeiben is.

A hét szakácsa: Klivi >>

Főzni jobban szeretek, mint sütni. Biztosabb vagyok, hogy jó lesz a végeredmény. A sütés kicsit rizikósabb. Ezért inkább a sós aprósüteményeket, a finom kelt tésztákat, a kevert tésztákat, linzereket részesítem előnyben. A bonyolult torták készítése nem az én profilom. Szerencsére a nővérem, akivel közös háztartásban élek, nagyobb vendégség, illetve ünnepek alkalmával szívesen átvállalja az aprólékosabb, időigényes munkával járó torták vagy egyéb desszertek készítését.

A hét szakácsa: Tündér >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!