A hét szakácsa: Ágica-92

Mikor megtudtam, hogy én lehetek a következő hét szakácsa a NoSaltyn, rettentően jó kedvem lett.

Mindig is olvasgattam a hét szakácsa cikkeket, de sose gondoltam volna, hogy egyszer én is fogok benne szerepelni!.

Igen nehéz megfogalmazni röviden azt, amit a főzés, a gasztronómia iránt érzek. Egyszerűen csak boldogság tölt el, amikor főzök, kikapcsol! Nem is tudnám megmondani, mikor is kezdett el komolyabban foglalkoztatni a gasztronómia. Nővérem volt inkább mindig az, aki a családban sütött, főzött. Aztán 17 éves korom körül, én is kipróbáltam magam a konyhában, és nagyon tetszett. Eleinte csak alkalmanként főztem, aztán már egyre gyakrabban. Mikor egyetemista lettem, beköltöztem a városba szinte egyedül, akkor már mindig magamra főztem. Volt egy időszak, amikor órákon át nézegettem interneten a recepteket, bújtam a szakácskönyveket.

Ezeket olvastad már?

Majd jött az ételfotózás. Eleinte még csak a mobilommal fotóztam le az ételeket, és raktam fel Facebookra.. De mikor hazamentem szüleimhez, apukám elég profi gépét is kipróbáltam, és hát mondanom se kell, hatalmas volt a különbség. Elkezett nagyon érdekelni az ételfotózás is. Egyre több fénykép került fel a Facebookra. És elindítottam egy blogot is. Egyik nap a barátnőm pedig meglepett egy facebookos oldallal, amiért azóta hálás vagyok neki! Így indult el az Ági műhelye, amivel igyekszem egyre többet foglalkozni.

Ágica-92 receptjei

2013-ban elkezdtem egy okj-s felnőtt szakácsképzést. Ez azt jelenti, hogy csak szombatonkét van suli, és 630 óra gyakrolati munkát is teljesítenünk kell. Egy elég híres Michelin csillagos étteremben voltam gyakorlaton, ahol rengeteg dolgot tanultam és rengeteg új ízt ismertem meg. Ettem a kacsanyelvtől kezdve az ökörpofáig mindenféle húst, zöldségeket. Az étteremben nem csak főzni tanultam, hanem tiszeletet és alázatot is. Kb. négy hónapot töltöttem el itt, nem volt könnyű időszak. Sokat kellett dolgozni, stresszes volt, de hát ez a szakma egy ilyen helyen már csak ilyen. Ekkor is döntöttem el, hogy én nem szeretnék szakácsként dolgozni egy étteremben. Imádok főzni, de nem ennyi stresszel! Sokkal jobban vágyom arra, hogy egy újságba írhassak recepteket, cikkeket vagy hasonló jellegű munkára.

A szakács sulinak most lesz áprilisban vége, ha minden sikerül, és remélem így is lesz. Szerencsére anyukám eléggé hajt, hogy főzzem meg a tételeimet! Ami számomra néha elég nehéz feladat, mert rólam azt kell tudni, hogy eléggé egészségesen táplálkozom, odafigyelek, hogy mit eszem, kerülöm a zsíros,nehéz ételeket, én az amolyan sok fehérje, sok zöldség, kevesebb szénhidrát, kevés zsír-típusú lány vagyok, mert életem másik nagy részét a sport teszi ki. Ezért indítottam egy olyan oldalt is Facebookon, ami a sporttáplálkozással foglalkozik (Sport &Food) A vizsgatételeim között meg olyan tételek szerepelnek, mint a kolozsvári töltött káposzta, a brasssói aprópecsenye, salzburgi galuska stb. Ezért általában családomnak megfőzök egy jó három fogásos ebédet, magamnak meg valami kevésbé nehéz ételt.

Hát végül nem is sikerült röviden megfogalmaznom, amit szerettem volna. Nem véletlenül van az a mondás, hogy a konyha a ház lelke. A konyhában mindenki szeret lenni, hiszen általában mindenki szeret enni, és ott készülnek a finomabbnál finomabb ételek. Én nagyon szeretek másoknak főzni, szeretem azt az időt, amit a konyhában eltöltök. Mindig zenére főzök, ilyenkor vagy Amélie-t hallgatok vagy Vivaldit.:) Remélem a főzés iránti szeretetem örökre megmarad, és sokakat motiválhatok a főzésre!:) Köszönöm szépen Nosaltynak, hogy lehetőséget kaptam tőletek ilyen sok mindenre!

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?