A hét bloggere: Gizi-receptjei

Eheti kiemelt bloggerünkent, Gizit eredetileg Évának hívják. Ez sok galibát okozott neki, receptjeit vagy egyik vagy másik "énjének" tulajdonítják. Nézzétek tavaszi kreációit!

A nevem Kard Éva, de a családom és a közeli ismerőseim csak Gizinek hívnak. Közel 40 éve tevékenykedek a konyhában kisebb-nagyobb sikerekkel, és 35 éve már saját háztartást vezetek. Az édesanyám és a nagymama is nagyon jól főztek, így tőlük sokat tanultam. Persze azért Horváth Ilona szakácskönyvét is rongyosra lapoztam az évek során. Napi szinten sütök-főzök, és bátran mondhatom, hogy mindenevők vagyunk, így természetesen nem jelent számomra gondot a napi főzés.

Spárga és halszeletek leveles tésztában recept

A hosszú, téli hónapok után végre beköszönt a kedvenc évszakom a tavasz. Ezzel egy időben megjelennek a friss zöldségek a piacon, mint pl. a medvehagyma, a spárga, spenót, a későbbiekben pedig a cukkini, paradicsom. Ilyenkor élvezettel veszem be magamat a konyhába, és főzök meg kedvenc régi, és új ötletek alapján készült ételeket.

Ezeket olvastad már?

Nagy kedvencünk például a „Medvehagymás kalács”, a „Leveles tésztában sütött halszelet spárgával”, a könnyű „Bazsalikomos cukkinikrémlevest” is szívesen kanalazzuk, és a „Spenótos-ricottás táska”-ra sem mondunk nemet. A nap érlelte piros paradicsomból pedig sokszor készül vacsorára egy finom „Paradicsomos-túrós pite”.

Bazsalikomos cukkinikrémleves recept

Szeretek a konyhában kísérletezni, és a család számára ismeretlen ételeket elkészíteni. Ilyen volt pl. a „Zöldfűszeres zabkása” melyet pirított gombával tálaltam. Bevallom kicsit azért aggódtam, hogy ebédnél milyen fogadtatása lesz, de szerencsére ezzel sem nyúltam mellé, és jóízűen falatoztuk.

Paradicsomos-túrós pite recept

Az évek során több füzetet teleírtam receptekkel, és számtalan cetli várakozott (és várakozik) a fiók mélyén, hogy egyszer majd csak sorra kerül. Mivel már magam is nehezen igazodtam el a receptek áradatában, így 6 évvel ezelőtt elkezdtem „Gizi-receptjei” néven blogot írni. A blogba természetesen a már elkészített ételek receptjeit osztom meg, ezzel is ötletet adva másoknak a mindennapi főzéshez, meg persze megkönnyítve a saját dolgomat is ezzel, hiszen így egy helyen vannak a receptjeim.Ezúton kívánok minden konyhatündérnek jó sütés-főzést!

A Gizi-receptjei blogot itt találjátok

Gizi Nosalty-s receptjeiért kattintsatok ide

Hozzászólások (2)

Hobbychef

Gratulálok Évi! Sok finomságot sütsz-f?zöl. Megérdemled, hogy Te lettél a hét szakácsa.

Gizi

Kedves Endre! Nagyon köszönöm a gratulációt!

Teréz

Kedves Évike!Gratulálok!Nagyon szeretem a receptjeidet,közülük több a családunk kedvence!Húsvétra pl. a kisfiam a Kinder tejszeletet kérte,amelyet a te recepted alapján készítek már sokadjára!Köszönöm,hogy megosztod velünk a sok-sok finomság receptjeit!

Gizi

Kedves Teréz! Nagyon köszönöm a gratulációt, és örömmel tölt el hogy több receptemet is elkészítettél már. Köszönöm Neked! További jó sütést-f?zést kívánok!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.