A hét bloggere: Gizi-receptjei

Eheti kiemelt bloggerünkent, Gizit eredetileg Évának hívják. Ez sok galibát okozott neki, receptjeit vagy egyik vagy másik "énjének" tulajdonítják. Nézzétek tavaszi kreációit!

A nevem Kard Éva, de a családom és a közeli ismerőseim csak Gizinek hívnak. Közel 40 éve tevékenykedek a konyhában kisebb-nagyobb sikerekkel, és 35 éve már saját háztartást vezetek. Az édesanyám és a nagymama is nagyon jól főztek, így tőlük sokat tanultam. Persze azért Horváth Ilona szakácskönyvét is rongyosra lapoztam az évek során. Napi szinten sütök-főzök, és bátran mondhatom, hogy mindenevők vagyunk, így természetesen nem jelent számomra gondot a napi főzés.

Spárga és halszeletek leveles tésztában recept

A hosszú, téli hónapok után végre beköszönt a kedvenc évszakom a tavasz. Ezzel egy időben megjelennek a friss zöldségek a piacon, mint pl. a medvehagyma, a spárga, spenót, a későbbiekben pedig a cukkini, paradicsom. Ilyenkor élvezettel veszem be magamat a konyhába, és főzök meg kedvenc régi, és új ötletek alapján készült ételeket.

Ezeket olvastad már?

Nagy kedvencünk például a „Medvehagymás kalács”, a „Leveles tésztában sütött halszelet spárgával”, a könnyű „Bazsalikomos cukkinikrémlevest” is szívesen kanalazzuk, és a „Spenótos-ricottás táska”-ra sem mondunk nemet. A nap érlelte piros paradicsomból pedig sokszor készül vacsorára egy finom „Paradicsomos-túrós pite”.

Bazsalikomos cukkinikrémleves recept

Szeretek a konyhában kísérletezni, és a család számára ismeretlen ételeket elkészíteni. Ilyen volt pl. a „Zöldfűszeres zabkása” melyet pirított gombával tálaltam. Bevallom kicsit azért aggódtam, hogy ebédnél milyen fogadtatása lesz, de szerencsére ezzel sem nyúltam mellé, és jóízűen falatoztuk.

Paradicsomos-túrós pite recept

Az évek során több füzetet teleírtam receptekkel, és számtalan cetli várakozott (és várakozik) a fiók mélyén, hogy egyszer majd csak sorra kerül. Mivel már magam is nehezen igazodtam el a receptek áradatában, így 6 évvel ezelőtt elkezdtem „Gizi-receptjei” néven blogot írni. A blogba természetesen a már elkészített ételek receptjeit osztom meg, ezzel is ötletet adva másoknak a mindennapi főzéshez, meg persze megkönnyítve a saját dolgomat is ezzel, hiszen így egy helyen vannak a receptjeim.Ezúton kívánok minden konyhatündérnek jó sütés-főzést!

A Gizi-receptjei blogot itt találjátok

Gizi Nosalty-s receptjeiért kattintsatok ide

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...