A nevem Kard Éva, de a családom és a közeli ismerőseim csak Gizinek hívnak. Közel 40 éve tevékenykedek a konyhában kisebb-nagyobb sikerekkel, és 35 éve már saját háztartást vezetek. Az édesanyám és a nagymama is nagyon jól főztek, így tőlük sokat tanultam. Persze azért Horváth Ilona szakácskönyvét is rongyosra lapoztam az évek során. Napi szinten sütök-főzök, és bátran mondhatom, hogy mindenevők vagyunk, így természetesen nem jelent számomra gondot a napi főzés.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/PF/Wh/cvLSCSzX9GkBpzZPUxexUVvTkWrhDLPLqc1IYpAg.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=1fd2d08bd1f171bf91cdfe7bcfed0ef5)
A hosszú, téli hónapok után végre beköszönt a kedvenc évszakom a tavasz. Ezzel egy időben megjelennek a friss zöldségek a piacon, mint pl. a medvehagyma, a spárga, spenót, a későbbiekben pedig a cukkini, paradicsom. Ilyenkor élvezettel veszem be magamat a konyhába, és főzök meg kedvenc régi, és új ötletek alapján készült ételeket.
Ezeket olvastad már?
Nagy kedvencünk például a „Medvehagymás kalács”, a „Leveles tésztában sütött halszelet spárgával”, a könnyű „Bazsalikomos cukkinikrémlevest” is szívesen kanalazzuk, és a „Spenótos-ricottás táska”-ra sem mondunk nemet. A nap érlelte piros paradicsomból pedig sokszor készül vacsorára egy finom „Paradicsomos-túrós pite”.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/lp/Dn/my9dEUaQ3gfJIrtWjzWJE4egEGxcBDRdT0uQ7Ur5.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=ce5fd65a7487db29e744f9b35efe7aa1)
Szeretek a konyhában kísérletezni, és a család számára ismeretlen ételeket elkészíteni. Ilyen volt pl. a „Zöldfűszeres zabkása” melyet pirított gombával tálaltam. Bevallom kicsit azért aggódtam, hogy ebédnél milyen fogadtatása lesz, de szerencsére ezzel sem nyúltam mellé, és jóízűen falatoztuk.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/PN/dk/RfyhhQsNsS2GQTqumVWPNgZtDmGo8p6jO9I0RphX.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=c45e1343112da354822c9af35d90cfa9)
Az évek során több füzetet teleírtam receptekkel, és számtalan cetli várakozott (és várakozik) a fiók mélyén, hogy egyszer majd csak sorra kerül. Mivel már magam is nehezen igazodtam el a receptek áradatában, így 6 évvel ezelőtt elkezdtem „Gizi-receptjei” néven blogot írni. A blogba természetesen a már elkészített ételek receptjeit osztom meg, ezzel is ötletet adva másoknak a mindennapi főzéshez, meg persze megkönnyítve a saját dolgomat is ezzel, hiszen így egy helyen vannak a receptjeim.Ezúton kívánok minden konyhatündérnek jó sütés-főzést!