Bazsalikomos cukkinikrémleves recept

Bazsalikomos cukkinikrémleves
Bazsalikomos cukkinikrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a cukkini, így sűrűn készítek belőle levest. A frissen szedett bazsalikommal megbolondítva pedig, valami isteni finom.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinikrémleves bazsalikommal, krémleves cukkiniből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra.
  2. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább.
  3. Ezután öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük, hogy a cukkini megpuhuljon. (Esetleg maradék húslevessel is felönthetjük!!!)
  4. Ekkor vegyük le a tűzről, majd ízlés szerint adjuk hozzá a friss bazsalikomot. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest. (Én nem sajnáltam belőle a bazsalikomot, egy jó maréknyit beletettem). Az összeturmixolt levest ezután már nem kell főzni, rögtön tálalhatjuk.
  5. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kifli karikákkal kínáljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 39 759
elküldve: 9
receptkönyvben: 543
elkészítve: 60/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
61 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mermaid25
mermaid25 Sun, 2016-07-24 16:43

Szuper recept, nem gondoltam, hogy cukkiniből ilyen finom leves készülhet :) És nem utolsó sorban diétás is! Köszönöm!

Crazed
Crazed Fri, 2016-06-10 14:50

Kedves Gizi!
Nagyon finom lett a leves, ki is írtam a receptes könyvembe, gyakran fogom készíteni!
Andi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2015-09-25 18:07

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-08-17 17:53

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-07-27 18:04

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-06-22 12:15

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-03-24 16:01

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Nóci01
Nóci01 / Nóci01 Tue, 2014-11-11 16:01

Kedves Gizi!

Tejérzékeny vagyok, és nem készítettem eddig krémleveseket, mert úgy gondoltam, tejszín nélkül nem annyira finomak. DE miután elkészítettem a Te recepted, megváltozott a véleményem. Nagyon finom, ízletes, biztos, hogy máskor is elkészítem.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2014-11-11 19:19

Kedves Nóci!
Köszönöm hogy elkészítetted a receptem alapján a krémlevest, és nagyon örülök hogy ízlett. Tejszín nélkül is finomak a krémlevesek, csak esetleg kicsit több fűszert kell hozzáadni. Én már főztem karfiolkrémlevest, burgonyakrémlevest, tejszín nélkül, és mindegyik finom volt.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2014-08-26 11:42

Kedves NoSalty!
Köszönöm a receptem cikkben való megjelenését.
Üdvözlettel: Gizi

144