r
Nosalty Logó

Paradicsomos-túrós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Paradicsomos-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2318 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 2318 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1440 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze 1/2 tk sóval, adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele 5 dkg sajtot (én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, hogy jól lehűljön, és ezután adtam hozzá a hideg vajat).
  2. Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk belőle egy könnyen nyújtható tésztát.
  3. Csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
  4. A ricottát (v. krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot, és keverjük alaposan össze.
  5. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.
  6. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben.
  7. A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
  8. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni.
  9. Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot.
  10. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint olívaolajjal a paradicsomokat.
  11. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4671
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg paradicsom termett tavaly, és megpróbáltam minél többféleképpen felhasználni. Akkor bukkantam rá erre a receptre egy magazinban, és rögtön meg is sütöttem vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek