#HÁZICSEMEGE: Lantos Judit Kerámia

A gasztronómiai élmény része nemcsak az ételek íze, de megjelenése is, amit egy jól megválasztott tányérral vagy tállal tovább fokozhatsz. Úgyhogy miután elkészítetted a karácsonyi fogásokat magyar termelői alapanyagokból, szolgáld fel őket magyar kézművesek alkotásain. Nagy kedvenceink ezek közül Lantos Judit munkái!

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert Magyarországon számos tehetséges keramikusművész dolgozik, akiknek tányérjai, táljai, bögréi és evőeszközei különleges életet lehelnek ezekbe az amúgy észrevétlen és hétköznapi használati tárgyakba. Számos kedvencünk van, ilyen például az Apacuka ceramics is, de Lantos Judit munkái minden alkalommal ámulatba ejtenek minket. Még a töltött káposzta is egészen más, ha egy gyönyörű türkiz tányéron tálalod!

Lantos Judit Kerámia / Facebook-oldal

Judit munkáit a kéz természetes mozdulatai által életre hívott kissé egyenetlen formák uralják, de épp ez teszi őket olyan élővé. Látszik rajtuk, hogy nem egy gyártósoron készültek, hanem gondos kezek között születtek. Juditnál nagy hangsúlyt kapnak a pasztell mázak, így sok türkiz és világos rózsaszín kerámiát készít, ugyanakkor vannak például tetőtől talpig fekete tányérjai is, amelyek merészségükkel minden étkezésnek adnak egy kis fine dining-os izgalmat.

Lantos Judit Kerámia / Facebook-oldal

Judit repertoárjában nemcsak tányérok és tálak szerepelnek, de készít kanalakat is, vagy éppen kis rókafigurával díszített vajtartót, illetve gyakran elkalandozik a gasztronómia területéről, és ékszereket is készít.

Lantos Judit Kerámia / Facebook-oldal

Meglepheted magad egy új Lantos Judit étkészlettel, ami nemcsak karácsonykor, de az év minden napján az asztal dísze lehet, de ajándéknak is tökéletes lehet egy foodie barátodnak, családtagodnak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Weboldal: Lantos Judit Kerámia

Címlapkép: Lantos Judit Kerámia Facebook oldal

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!